Gazete Vatan Logo
Galatasaray Cumhurbaşkanlığı Kupası Fenerbahçe'nin

Cumhurbaşkanlığı Kupası Fenerbahçe'nin

Samsun’da oynanan olaylı maçta Kanarya’da Levander 15 (14 ribaunt), Quigley 13 ve Verameyenka 12 sayıyla oynayarak takımlarına 11. kupayı getiren isimler oldu.

Cumhurbaşkanlığı Kupası Fenerbahçe'nin

F.BAHÇE son 4 sezonda 3 ayrı koç ile çalışırken G.Saray ise Ekrem Memnun ile 4.sezonuna girdi. Bu G.Saray’ın büyük avantajı. F.Bahçe geçen sezondan 6 yabancısını ve toplamda 9 oyuncusunu değiştirerek takımını nerdeyse tamamen yeniledi. G.Saray ise 3 yabancı oyuncusunu toplamda da 5 oyuncusunu değiştirdi. Bu maçta sakat Nevriye Yılmaz (G.Saray) ve WNBA finalini oynayan Kizer (G.Saray), Coleman (F.Bahçe) kadroda olmaması uzun bölgesinde F.Bahçe’yi avantajlı hale getirdi.

DIKEOULAKOS ilk çeyrek farklı savunma taktikleri denedi ve oyunun kontrolünü eline aldı.. 2.çeyrekte Lyod-Dublijevic’in aynı anda sahada olup top kullanabildiklerinde G.Saray oyunu kontrol edebileceğini gördü.

KISA savunmasının oldukça aksaması, savunduğu Birsel ve Quigley’nin 15 sayı 3 asistlik hücum performanslarını ortaya çıkardı.

3.çeyrekte Lyod’un yarattığı sayı pozisyonları G.Saraylı uzunlar tarafından sayıya çevrilemeyince ve 4 numarada kalan Dublijevic’e etkin olduğu yerlerde hücum pozisyonu yaratılamayınca G.Saray 7 dakika sayı bulamadı. F.Bahçe’nin uzunları pota altını karartarak savunmada etkin oldular. Son çeyreğin başında denediği pivotsuz 5’ten erken vazgeçen Ekrem Memnun, Martinez-Lyod-Dublijevic’in etkin oyunu ile maçın son 3 dakikasında oyuna tekrar tutundu. Koç Dikeoulakos aldığı doğru molalarla rakibinin momentumunu kestiği gibi Lavander’in içeride topla buluşma sayısını arttırdı. Son 60 saniyede 2 takım da hatalar yaptı. Veremeyenka sayıya çevirdiği 2 serbest atış sonrası maçın bitimine 5 saniye kala farkı 4 sayıya çıkararak takımının kupaya uzanmasını sağladı.

Haberin Devamı

KOÇ Dikeoulakos maç sonu demeci ile Türkiye’ye yabancı olmadığını gösterdi. Sezon içerisinde 2 takımın da farklı problemleri olabilir, bunlara nasıl tepki verecekleri sezon sonu başarılarını her zamanki gibi etkileyecektir.

Tribünlerde gerginlik!

F.BAHÇE-G.Saray maçının 2. yarının başlamasıyla birlikte tribünlerde de gerginlik başladı. Her 2 takım taraftarları birbirlerine taş, su ve ses bombaları atarken araya giren güvenlik güçleri olayların daha fazla büyümesini önledi. Daha sonra da yaklaşık 10 dakika duran karşılaşma tekrar başladı.

Haberin Devamı