Gazete Vatan Logo
THY Euroleague Daçka Barça'ladı

Daçka Barça'ladı

Turkish Airlines Euroleague'in 26. haftasında temsilcimiz Darüşşafaka Doğuş, Barcelona Lassa'yı 67-56 yendi.

Daçka Barça'ladı

HEMEN her maçta olduğu gibi Barcelona karşısında alınacak galibiyet de Darüşşafaka Doğuş için altın değerindeydi. Derdi başından büyük İspanyol temsilcisine karşı bir varmış bir yokmuş oynayan Doğuş, varmış’ı sona saklayınca hepimize derin bir nefes aldırdı.

ZIZIC-Birkan ikilisinin başrolünde olduğu ribaunt üstünlüğü ve temponun kontrolünü elinde bulundurduğu dakikalarda skor potansiyelini sahaya yansıtan ve Birkan’ın ekstra katkısının da önemli etkisiyle galibiyete uzandı. Maç başında adeta uyuyan temsilcimiz 6 dakikada yalnızca 4 sayı üretebildi. Daçka, savunmada konsantrasyonunu artırıp Anderson’la art arda sayılar buldu. Ve ilk periyot 11-13 tamamlandı.

ÇARESİZ BARCELONA

2. periyot Birkan’la savunmada yakılan kıvılcımla hücumda da temposu artan Daçka, önce Clyburn sonra Harangody’nin skor katkısıyla fırtına gibiydi.

FAVERANI’NİN oyunda olduğu anlarda kırılganlığı artan çember savunmasına etkili hücum ederek Barça’yı adeta çaresiz bıraktı ve rakibinin yalnızca 9 sayı üretmesine izin verdi. 32 sayı kaydeden temsilcimiz ilk devreyi 43-22 önde tamamladı. İkinci yarıda farkın da etkisiyle ev sahibinin konsantrasyonu düşüktü.

Haberin Devamı

İLK çeyreğin benzeri görüntüyle farkın erimesine izin veren Darüşşafaka Doğuş, Wilbekin’in sayılarıyla son 10 dakikaya çift haneli farkla girdi (53-42). Birkan’ın savunmada ortaya koyduğu enerjiye ilave olarak hücum ribauntlarından bulduğu sayılar da eklenince aradığımız enerji bir kez daha geldi. İniş çıkışı çok olsa da Darüşşafaka Doğuş kazanmak adına yetecek performansı ortaya koydu ve sahadan mutlu ayrılan taraf oldu.