Gazete Vatan Logo
TBL Daçka'nın inadı inat!

Daçka'nın inadı inat!

THY Euroleague’deki Türk derbisinde G.Saray Odeabank’ı deviren Darüşşafaka Doğuş, çeyrek final umudunu son 2 maça taşıdı.

Daçka'nın inadı inat!

Üçüncü çeyrekte bulduğu 24-13’lük seriyle 28. karşılaşmasında 14. galibiyetini elde etmeyi başaran Darüşşafaka Doğuş’ta Wanamaker 22, Clyburn 15 ve Wilbekin de 13 sayıyla oynadı.

DARÜŞŞAFAKA Doğuş play-off iddiasını sürdürebilmek adına kazanmak zorunda olduğu maçta G.Saray Odeabank’ı ağırladı. Ev sahibi, kötü başladığı karşılaşmada 2. yarı ortaya koyduğu performansla galibiyete uzandı. G.Saray Odeabank ise bu sezon konsantrasyon ve enerjisini maç geneline yayamadığı için 2. yarılarda gördüğü kabuslara bir Daçka maçını da ekledi.
KARŞILAŞMAYA iyi başlayan konuk ekipte Pleiss’ın hem hücum hem de savunmada çemberde kurduğu üstünlük büyük avantaj oluşturdu. 18 sayının 14’ünü Pleiss ve Daye atarak skor yükünü üstlendiği ilk çeyreğin son bölümünde 5 olan fark Moerman’ın son saniyelerde attığı 3’lükle 2’ye indi ve periyot da 16-18 bitti. 2. çeyrekte top paylaşımını artırarak doğru şut tercihleri yapan, Anderson’un devreye girerek bulduğu sayılarla hücumda daha etkili bir görüntü çizen bir Daçka vardı sahada. Sarı-kırmızılılarda ise Daye ve özellikle benchten gelen Can’ın verdiği ekstra katkı hücumda önemli rol oynadı.
BRAD WANAMAKER LİDERLİK YAPTI
39-37 G.Saray üstünlüğüyle tamamlanan devre sonrası 2. yarı Cimbom adına adeta kabus gibi başladı. Ev sahibi ekibin kısalarınının çembere gitmekteki ısrarıyla G.Saray savunmasına yaptığı delici hücumlar işe yaradı ve 5.30 kala Clyburn’ün sayılarıyla ev sahibi 6 sayılık avantaj yakaladı. Hücum dengesinden uzaklaşan ve adeta kilitlenen G.Saray hücumları Diebler’ın 3’lüğüyle nefes alacaktı ki Daçka’nın 9-0’lık serisiyle fark 12 oldu (59-47).
Hücum ribauntlarında kurduğu üstünlüğün etkisini skora da yansıtan ev sahibi Micov’dan gelen sayılarla tek hanelere inan farkla son 10 dakikaya 61-52 önde girdi. Son periyot G.Saray için hücum anlamında yine verimsizdi. 3 sayı çizgisinden art arda denenen şutlardan sonuç alamayan, oyunun kontrolünü tam anlamıyla eline alan Wanamaker’ı durdurmakta zorlanan sarı-kırmızılılar Sinan ve Can’ın son çeyrekteki eforuna rağmen mağlubiyete engel olamadı.
WANAMAKER maçın büyük bölümünde ortaya koyduğu liderlikle takımının kazanmasında büyük rol oynadı.

Haberin Devamı