Gazete Vatan Logo
THY Euroleague Daçka'dan güç gösterisi

Daçka'dan güç gösterisi

Darüşşafaka Doğuş, THY Euroleague'deki 5. maçında 3. galibiyetini Zalgiris Kaunas deplasmanında aldı.

Daçka'dan güç gösterisi

Devreyi 9 sayı geride kapattıktan sonra 35 sayı bulduğu 3. periyotta öne geçen temsilcimizde Wilbekin-Moerman-Wanamaker 3’lüsü 46 sayı üretti.

ZALGIRIS deplasmanında önce sorunu sonra da çözümü yarattığı iki yarı oynadı Darüşşafaka Doğuş. Hali hazırda sıkıntıları olan savunması, hücumda alışılmış tempo ve üretkenliğinden uzak kalmakla birleşince temsilcimiz kâbusla eş değer bir ilk yarı oynadı. David Blatt’in devre arası, “Neyi iyi yapmanız gerekiyor?” sorusunda verdiği “Her şeyi!” cevabı aslında en net özetti.
BERTANS ve Clyburn’ün bireysel katkısı dışında hücumda varlık gösteremeyen Daçka, rakibinin çok sayıda top kaybına karşın çemberde dominantlıktan uzak olmanın sıkıntısını çift hanelere çıkan farkla yaşadı. Zalgiris adına en kritik iki isim; Westermann ve Jankunas’ın sayılarıyla açılan fark, 2. çeyrek sonunda Clyburn’le 9’a indi. 35-26 tamamlanan devre sonrası temsilcimiz çözüme dair hamlelerle sahadaydı.
SAVUNMADA temposu yükselen, top paylaşımını arttıran yeşil-beyazlılar kısa sürede fark yarattı. Rakibini daha fazla top kaybına zorlayan Darüşşafaka 3. çeyreğin bitimine 5.50 kala skoru 39-36 yaptı. Westermann’la bir kez daha açılan fark sonrası Wilbekin’in art arda isabetleriyle temsilcimiz 2.13 kala 52-54 öne geçti. Wanamaker’ın skorunu belirlediği 3. çeyrek 56-61 Daçka üstünlüğüyle sona erdi.
İLK 20 dakikasında yalnızca 26 sayı üretebildiği mücadelenin 3. periyodunda 35 sayı kaydeden konuk ekip galibiyet adına ortaya koyduğu müthiş geri dönüşün motivasyonuyla başladı son çeyreğe. Birkan’ın katkısıyla açılan fark sonrası savunma düzeninden çıkmak oldukça riskli dakikaları da beraberinde getirdi. Hızla eriyen fark ve Jankunas’ın etkili oyunu Zalgiris’i umutlandırsa da sonuç değişmedi. Sahadan 80-83 galip ayrılan Darüşşafaka Doğuş, galibiyet sayısını da 3’ledi.

Haberin Devamı