Gazete Vatan Logo
Basketbol Yine Daçka kazandı

Yine Daçka kazandı

Darüşşafaka Doğuş, Unics Kazan'ı ilk maçta olduğu gibi dün de mağlup etti.

Yine Daçka kazandı

Euroleague’de üst üste 2 yenilginin ardından Baskonia galibiyetiyle moral toplayan Darüşşafaka, Kazan karşısında bazen bocalasa da sonuca gitmeyi başardı. Moerman (17 sayı) ve Wanamaker (16 sayı) maçın yıldızlarıydı.

DARÜŞŞAFAKA Doğuş, Kazan’ı konuk ettiği maça hücumda oldukça konsantre ve etkili başladı. Moerman ve Wanamaker’ın 8’er sayıyla skorda etkili olduğu mücadelede temsilcimiz 2:40 kala Wanamaker’ın sayılarıyla çift haneli farklara ulaştı. 23-17 tamamlanan ilk çeyrek sonrası 2. çeyrekte bambaşka bir görüntü sahadaydı.
SAVUNMADA yeterli sertliği gösteremeyen Daçka, hücumda da ritminin uzağında kaldı, yalnızca 10 sayı üretebildiği 2. çeyrekte Antipov’a engel olamadı ve 1 dakika kala Kazan 31-33 öne geçti. Wilbekin’in gününde olmaması ve art arda şutlarından isabet bulamaması ev sahibi adına hücumdaki eskilerdendi.
Kritik bir galibiyet
ANCAK ilk çeyrekte olduğu gibi 2. yarıda da temsilcimiz yavaş yavaş istediği ritmi buldu. Rakip adına Langford’un dominant oyununa karşılık Clyburn’un katkısıyla dengeli geçen 3. çeyrek sonunda Darüşşafaka son 10 dakikaya 51-52’lik skorla girdi.
ZIZIC’İN çember altında devreye girmesi, Wanamaker’in hücumda kontrolü alması momentumun bir kez daha Darüşşafaka Doğuş’a geçmesini sağladı. Karşılaşmayı 71-64 kazanan temsilcimiz, zorlandığı maçı sonunu iyi oynayarak kazandı. Basit top kayıpları ve hücumda beklenmedik ritim düşüşleriyle sarsılsa da oldukça kritik galibiyeti almayı başardı.

Haberin Devamı