Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Daha agresif daha baskılı daha hızlı

Daha agresif daha baskılı daha hızlı

Portekizli teknik adam dün futbolcularla bir toplantı yapıp nasıl bir takım istediğini tek tek anlattı

Daha agresif daha baskılı daha hızlı

"Net bir oyun fikrim, görüşüm var. Savunmada çok agresif bir takım oluşturacağız. Topu kaptırdığımızda geri alıncaya kadar şiddetle baskımızı sürdüreceğiz. Kaptığımız andan itibaren ise çok hızlı ve kalabalık olarak hücuma çıkacağız. Saliselik zaman kayıplarını bile kabul etmeyeceğiz."

F.BAHÇE’NİN çiçeği burnunda teknik direktörü Vitor Pereira, 28 Temmuz’a kadar tam olarak hazır hale gelmeleri gerektiğini söyledi. Dünkü antrenman öncesinde tesislerde takımla bir toplantı yapan Portekizli çalıştırıcı burada nasıl bir F.Bahçe istediğini, hedeflerini ve oyun anlayışını futbolculara aktardı. Medya ile de paylaşılan toplantıda Vitor Pereira’nın şu sözleri sarf ettiği ifade edildi:
‘HIZLI TEPKİ VERECEĞİZ’
“NET bir oyun fikrim, görüşüm var. Savunmada çok agresif bir takım oluşturacağız. Toplu savunma, bütün takımın aynı anda yüksek şiddetli presle savunma yapması bizim vazgeçilmezimiz. Topu kapıncaya kadar büyük bir şiddetle baskımızı sürdüreceğiz. Topu kaptırdığımız zaman, çok hızlı reaksiyon göstereceğiz. Topun olduğu yere baskı yapacağız. Topu kaptığımız andan itibaren çok hızlı ve kalabalık olarak hücuma çıkacağız. Saliselik zaman kayıplarını bile kabul etmeyeceğiz.”
‘ÇALIŞMAYI SEVERİM’
Öte yandan, şu an gençlerin ağırlıkta olduğu bir kadroyla çalışmalara devam ettiklerine değinen Portekizli çalıştırıcının, “A takıma taşıyacağımız isimleri bulmaya çalışıyoruz. Oyun anlayışımızı onlara da ezberletmeye gayret gösteriyoruz. Ben çalışmayı çok seven, hayatının büyük bir bölümünü çalışarak geçiren bir adamım. Ekibimle en iyi F.Bahçe’yi ortaya koymak için çaba içindeyiz” değerlendirmesinde bulunduğu aktarıldı.

Haberin Devamı

‘Devler Ligi’ne kadar hazır olmalıyız’

“İZİNLİ futbolcuların dönmesiyle hem oyun karakterini hem de taktik anlayışımızı daha iyi ortaya koyacak çalışmalara geçebileceğiz. Çok az bir zamanınız kaldı. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde güçlü bir rakiple oynayacağımızı biliyoruz. Hazırlık maçlarında takımın durumunu görme şansımız olacak. Maç ritmi kazanmak için mümkün olduğu kadar çok karşılaşma oynayacağız.
İLK maçlarda yüksek kalite beklemek yanlış olur ama oyun felsefemizin oturması için futbolculara her geçen gün farklı görevler yükleyerek, onları hazırlayacağız. Bizim 28 Temmuz’de oynayacağımız UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turu maçına tam anlamıyla hazır olmamız gerekiyor.”

Haberin Devamı

Kanarya 3 yıl gençleşti

F.BAHÇE 2015-16 sezonu öncesi şu ana kadar 30 yaş ve üzeri 6 futbolcusuyla yollarını ayırdı. Kuyt (35), Emre (35), Selçuk (34), Webo (33), Egemen (32) ve Bekir (31) ve Mert (26) ile vedalaşan sarı-lacivertlilerin geçen sezon 28.1 olan yaş ortalaması 25.1’e düşerken takım 3 yaş gençleşti. Kanarya’nın şu an 30 yaş ve üzeri 9 futbolcusu kalırken, en yaşlı isim Volkan Demirel (34) oldu.

F.Bahçe yaylaya çıkıyor

F.BAHÇE, yeni sezon öncesi ilk kamp etabı için bugün Düzce’ye gidecek. Sabah çalışmasını İstanbul’da yapacak olan sarı-lacivertliler öğle saatlerinde Topuk Yaylası Tesisleri’ne hareket edip akşam idmanını burada gerçekleştirecek. İzinde olan milli futbolcular da sağlık kontrolünden geçip takıma katılacak ve kamp kadrosunda yer alacaklar.

Haberin Devamı

Kampta 36 kişi olacak

KANARYA’DA mevcut oyunculara gençlerin, kiradan dönenlerin, affedilenlerin ve yeni transferlerin eklenmesiyle 36 kişilik bir futbolcu ordusu adeta Topuk Yaylası’na çıkarma yapacak. Takıma yeni katılacak transferlerle birlikte bu sayı 40’ı bulacak. Pereira, daha sonra bu oyuncular arasından eleme yaparak sezona 28 futbolculuk kadroyla başlayacak.

Önce kanat sonra şut çalıştılar

SEZONU erken açan F.Bahçe hazırlıklarını çift idmanla sürdürüyor. Sarı-lacivertliler sabah ısınma hareketleriyle başlayan antrenmanda 3 gruba ayrılıp 5’e 2 top kapma ve pas çalışması yaptı. Koordinasyon hareketlerinin ardından kanat organizasyonları ve şut çalışan oyuncular idmanı dar alanda dönüşümlü olarak yaptıkları çift kale maçlarla tamamladı. Kanarya akşam ise taktik ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi.

22 Temmuz’a kadar 7 maç

TOPUK Yaylası’nda 12 gün kamp yapacak olan F.Bahçe burada Romen ekibi Voluntari ve Ş.Urfa ile antrenman maçları yapacak. Kanarya daha sonra ise İran’ın Zop Ahan takımı, Sivasspor ve Ukrayna’dan Avrupa Ligi finalisti Dnipro ile özel maçlar yapacak. Sarı-lacivertliler son olarak da Afyon Cup’ta Olympiakos ve Marsilya ile karşılaşacak.

Haberin Devamı