Gazete Vatan Logo
Futbol Dedikleri kadar varmış!

Dedikleri kadar varmış!

Beşiktaş'ın Ümraniye’de yaptığı ve FEDA sezonu ile özdeşleşen meşhur menemen partilerine ilk kez bir medya kuruluşu olarak VATAN katıldı...

Dedikleri kadar varmış!

VATAN Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Yuvacan, Tayfun Bayındır, bendeniz Ömer Güvenç ve Erdal Cömert, bizleri davet eden Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba ile birlikte tesislerde menemen ziyafeti yaşadık...

İnanıyorum ki benim gibi diğerleri de defalarca menemen yemiştir. Ama doğrusunu söylemek gerekirse Ümraniye’de menemenin tadı çok başka. Gerçekten tadı, lezzeti, tuzu, peyniri, kıvamı vs. her şeyi inanılmazdı. Aşçı Recep Akkoyun’a sorduk “Nasıl yapıyorsun bunu” diye, bize verdiği net cevap şuydu: “Meslek sırrı, söylenmez.” Haklıydı. Zaten biz de hiç ısrar etmedik. Aslında üzümü yiyip bağını sormak gibi bir şeydi bu.

Menemenler geldi, yemeye başladık. Masada bir de turşu vardı. Samet Hoca dedi ki, “Bu turşudan mutlaka tadın. Bu menemeni yiyorsanız, bu turşuyu da yiyeceksiniz.” Menemenleri yemeye başladığımızda yanındaki turşudan da yemeye başladık. İnanılmaz acı. Hocam “Bize kastın mı var, bu kadar acı olduğunu neden söylemedin?” dedim. Samet Hoca, “Birazdan alışırsınız, tekrar istersiniz. Bunu Osmaniye’den özel getirtiyorum” dedi.

İsmail Yuvacan, Tayfun Bayındır ve Erdal Cömert 2’şer porsiyon yedi, ben ise 1.5 porsiyon yedim. Üstelik tabaklarımız ağzına kadar menemen doluydu. “Oradan birisi biraz daha yer misiniz?” diye sorsa Yuvacan, Bayındır ve Cömert sanırım hayır demezdi.

‘TÜRKİYE’Yİ TARIYORUZ’

Tamer Kıran geldi. “Yemekte neler var?” sorusunu dahi sormadan, “Ümraniye’de menemenden başka bir şey mi yenir?” dedi. O da 2 porsiyon götürdü.

Koyu Beşiktaşlı olan İsmail Yuvacan daha sonra Samet Hoca ile koyu bir sohbete daldı. Ben Tamer Kıran’la konuştuğum için neler konuştuklarını duymadım ama sevgili Tayfun Bayındır sohbete katıldı. Konu altyapıymış. Menemenden son derece memnun kalan Yuvacan, Samet Hoca’ya “Sizi altyapıdan çıkardığınız oyuncularla tanıyoruz. Beşiktaş’ta yeterli gençler mi yok? Ya da oyuncu bulamadınız mı?” diye sormuş. Samet Hoca ise “Hayır, esasında Beşiktaş’ta gelecek vadeden yetenekler var. Ayrıca tüm Türkiye’yi tarıyoruz. Ancak büyük takımlarda önceliğiniz iyi sonuçlar almak. Dolayısıyla gençleri hemen takıma koyamıyorsunuz” yanıtını vermiş.

Ardından herkesin imzaladığı Fernandes forması geldi. Samet Aybaba bu formayı Yuvacan’a hediye etti. Bence Yuvacan en çok buna memnun oldu. Ayrıca Samet Hoca ve Yuvacan 1986 şampiyonluk fotoğrafının önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler. Sonra çayımızı içtik ve tesislerden belki de hiçbir yerde yiyemeyeceğimiz menemenin verdiği ağız tadıyla ayrıldık.

Davet eden Samet Hoca’ya teşekkürler. Bu menemeni yapan Recep Usta’nın da eline sağlık. Ve ben diyorum ki imkanınız olursa, bu şansı bulabilirseniz Ümraniye’de Recep Usta’nın elinden bu menemeni yiyin.

Haberin Devamı