Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Defansa komşu geliyor

Defansa komşu geliyor

Beşiktaş, Levante’nin Yunan stoperi Loukas Vyntra’yı transfer ediyor...

Defansa komşu geliyor

ŞAMPİYONLAR Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında önümüzdeki hafta Hollanda’nın Feyenoord ekibiyle karşılaşacak olan Beşiktaş savunmasına sürpriz bir ismi katıyor: Loukas Vyntra...

SİYAH-BEYAZLILARIN stopere takviye yapmak istediği biliniyordu ancak yönetim son günlerde 10 numara ve sağ açık transferine yoğunlaşmıştı. Beklenmeyen şekilde ilk anlaşma defansın ortası için yapıldı. Beşiktaş yönetimi, Yunan futbolcu Luokas Vyntra’nın transferini bitirdi...

33 yaşındaki Vyntra son 1.5 sezonda La Liga’da Levante forması giydi. Geçen sezon 33 lig, 5 da Kral Kupası maçında oynayan 1.84 boyundaki futbolcu bu karşılaşmalarda 2 gol atıp 2 de asist yaptı.

50 KEZ MİLLİ OLDU

BEŞİKTAŞ, son Dünya Kupası’nda Yunanistan Milli Takımı’nın kadrosunda olmasına rağmen maçlarda forma giymeyen deneyimli futbolcu için Levante’ye bonservis bedeli ödemeyecek. Sağ bekte de görev yapabilen Vyntra bu sezon siyah-beyazlılardan yıllık 500 bin Euro garanti ve 5 bin Euro da maç başı ücret alacak. Eğer 25 maçta ilk 11’de görev alırsa kontratı aynı şartlarla 1 yıl daha uzayacak.

Haberin Devamı

İSPANYA macerasına başlamadan önce tam 8 yıl ülkesinde Panathinaikos forması giyen Vyntra, Yoncalar ile 2004 ve 2010 yıllarında hem lig hem de kupa şampiyonluğu kazandı. Tecrübeli savunmacı Yunanistan Milli Takımı’nın formasını ise 50 kez terletti.

Biliç yine ısrar etti

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Biliç, tıpkı Kostas Mitroglou’nda olduğu gibi bir başka Yunan futbolcu Loukas Vyntra’nın da transferinde ısrarcı oldu. Demba Ba’nın transferine rağmen aslında hâlâ Mitroglou’nun da kadroya dahil edilmesini talep eden Hırvat hocaya siyah-beyazlı yöneticiler 22 yaşındaki Norveçli sağ bek Martin Linnes’i önerdi. Ancak Biliç, önce tecrübe diyerek esas mevkisi stoper olan ama sağ bekte de kullanabileceği Vyntra da ısrarcı oldu.