Gazete Vatan Logo
Süper Lig Değişim başlıyor

Değişim başlıyor

Merkez Hakem Kurulu, yeni sezon için devrim niteliğinde bir hamle yaptı ve 6 hakemle yeni sezonda devam etmeme kararı aldı.

Değişim başlıyor

LİGİN son haftaları yaklaştıkça hakem hataları üzerindeki eleştiriler de artarken Merkez Hakem Kurulu, yeni dönemle ilgili çalışmalarına da şimdiden başladı... Üst klasman kadrosundaki bazı isimlerden yeterli verim alınamadığını düşünen MHK bu isimlerle gelecek sezon yola devam etmeme kararı aldı ve düğmeye basıldı.

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu’nun üst düzey yöneticileri ile toplantılar yaparken hatalı kararları ile gündeme oturan ve kendilerine verilen şansları iyi kullanamayan üst klasman hakemlerinin kadrodan çıkarılması için görüş birliğine varıldı. Ayrıca yapılan toplantılardan çıkan sonuca göre en az 7 isim de gelecek sezon terfi ettirilecek.

YENİ sezonda birlikte olunmayacak hakemler arasında Mustafa İlker Coşkun, Hüseyin Sabancı, Koray Gençerler, Çağatay Şahan, Murat Özcan, Murat Türker’in bulunduğu öğrenilirken bu isimlerle aynı kaderi paylaşacak 4 isimin daha olduğu ortaya çıktı.

GENÇLERE YAKIN TAKİP

MUSTAFA İlker Coşkun, Sivas-G.Saray maçında verdiği penaltı, Hüseyin Sabancı ise Yeni Diyarbakır- Denizli Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasındaki yönetimi ile tepkilerin odağı olurken adı geçen diğer hakemler ise sezonun genelinde vasat bir performans sergilemişti.
YAŞ sınırı sebebiyle Yunus Yıldırım ve Mustafa Kamil Abitoğlu’nun hakemliğe veda edecek olmasıyla ortaya çıkacak iki kontenjanı da gelecek vaadeden hakemlere vermeyi planlayan MHK, bu yolla üst düzey klasman kadrosunu da yenilemeyi hedefliyor. Buna yönelik çalışmalarda ulusal kadroda olmasına rağmen 2 genç hakemi PTT 1. Lig’de görevlendiren MHK, gözlemciler Sabri Çelik ve Serdar Çakır’ı da bu isimleri takip etmek üzere görevlendirdi.
‘Hakemliğin çehresi değişecek’
MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, üst klasman hakemlerini yenilemek için çalışmalar yaparken yakın çevresine ise konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Üzülerek söylüyorum, yıllardır atılım yapmasını beklediğimiz bu hakemlerle yeni sezonda birlikte olmayacağız. Yapacağımız reform sayesinde Türk hakemliğinin çehresini değiştireceğiz. Hakemlerin maddi koşulları pek çok meslek dalından daha iyi hale getirildi. Federasyon her türlü imkanı sunuyor. Ancak uzun zamandır şans verdiğimiz bazı isimler beklenenin çok gerisinde kaldı.”

Haberin Devamı