Gazete Vatan Logo
Futbol Deivid’den Düm Tek Tek

Deivid’den Düm Tek Tek

Alex’siz F.Bahçe, Fortis çeyrek final ilk maçında Bursaspor’u Deivid’le geçti

26 yıldır kupaya hasret Kanarya’nın tek sayısını ‘Yengeç’ Deivid attı. F.Bahçe’nin ‘buz’ gibi bir penaltısı verilmedi. Bursa’yı 3. kez yenen sarı-lacivertlilere 5 Şubat’ta beraberlik yetiyor.

YAZIMIZA Bursaspor’un formasıyla başlayalım. Forma için bir şirketle anlaşıyorsunuz. O şirket uluslararası bir şirket. Biraz da akıllılar galiba. Hazır ellerinde Werder Bremen’in kullandığı formalardan varken ve Bursaspor’un da rengi yeşil-beyazken ne uğraşacaksın yeni forma dizayn etmeye? Deplasman formasını da tüm portakallığıyla koyarsın paketin içine ne âlâ. Bari bunu yaptınız, insan Diego’yu da klonlar Bursaspor’a verir. O zaman belki bir şey demezdik.

LUIS Aragones, Bursaspor önünde bir takım oyuncularını dinlendirdi. Uzun süreli bir sakatlıktan çıkan Semih’in yeniden maç formu yakalaması için oynaması gerekiyordu. Son maçta yuhalanan İspanyol Güiza’yı yedek kulübesine geyik muhabbetine gönderen Aragones, kaptanı Alex’i de çok sevdiği eşinin yanına yollamıştı.

F.BAHÇE tempolu, dikine ama pozisyon bulmakta zorlanan bir oyunla sahadaydı. Bursa 9. dakikada Erzurum’dan alınan ama soyadı Dadaş değil Zeybek olan Halil’le yaydan şut buldu. Volkan Babacan başarılıydı. F.Bahçe, rakibine fazla top göstermezken, sıkıntı uçtaydı. 34. dakikada kazanılan kornerde Tuna’nın, Lugano’nun formasına sahip çıkma çabası Turkcell Süper Lig’deki tüm hakemlerin tüm takımlara yaptığı gibi Kamil Abitoğlu’nun da penaltı tanımı içine girmiyordu. 44. dakikada Vederson’un sağdan kullandığı korner atışında herkes ön direkte Selçuk’tan gol beklerken, Deivid kafayla ağları buldu: 1-0.

BURSA DİREĞE TAKILDI

İKİNCİ yarı başladığında Bursa hevesliydi. Atılacak 1 gol yarı final için umut olacaktı. 48’de sağ tarafta topla Volkan buluştu. Genç yetenek sert vurdu, üst direkten dönen topu Sercan değerlendiremedi. 10-15 dakikalık Bursa baskısının ardından oyun yeniden F.Bahçe’nin hakimiyetine geçti. Maçın büyük bölümünü Kübalı boksörler gibi ayak oyunlarına ayıran Kazım’ın 65’teki şutu az farkla dışarı gitti. 88’de Devid’in pasında Gökhan Gönül, Ivankov’la karşı karşıya kaldı. Ama Bulgar kaleciye takıldı.

F.BAHÇE gelecek hafta oynanacak rövanş için cılız da olsa bir avantaj elde etti. Ama herhalde bu maçın en anlamlı olayı Gökhan Emreciksin’in ilk kez F.Bahçe forması giymesi ve taraftarın beklentisini bu oyuncu daha ilk buluştuğunda “vur vur” diyerek belli etmesiydi.

Haberin Devamı