Gazete Vatan Logo
İspanya Del Bosque: 'La Liga'yı zayıflatır'

Del Bosque: 'La Liga'yı zayıflatır'

Emekliye ayrılan İspanyol teknik direktör Vicente Del Bosque, Katalonya'nın İspanya'dan ayrılması halinde bunun İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) için olumsuz sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

Del Bosque: 'La Liga'yı zayıflatır'

Bir dönem İspanya Milli Takımı'nı çalıştıran Del Bosque, Katalan radyosu RAC1'e yaptığı açıklamada, Katalonya'nın İspanya'dan ayrılma olasılığına yönelik, "Bağımsız Katalonya, İspanyol ligi için bir felaket olur. La Liga'yı zayıflatır." dedi.

Katalonya'daki bağımsızlık girişimleriyle ilgili herkese saygılı olduğunu vurgulayan Del Bosque, "Benim yorum yapacağım bir konu değil ama Katalanlar'ın ayrılması hoşuma gitmez. Milli takımı çalıştırdığım dönemde de futbolcuların özgürlüklerini hiçbir şekilde kısıtlamadım." şeklinde konuştu.

İspanya Milli Takımı'nın formasını giyen Xavi, Pique gibi Katalan futbolcuların milli formaya her zaman saygılı olduklarını belirten Del Bosque, "Çok düzgün futbolcular. Onlara sitem edebileceğim hiçbir şey yapmadılar. Gerek saha içinde, gerekse kişisel hayatlarında tam bir uyum içinde hareket ettiler." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, 66 yaşındaki Del Bosque, hiçbir takımda çalışmayacağını da vurguladı. Futbolu özlemediğini kaydeden İspanyol teknik adam, "Bir daha teknik direktörlük yapmayacağım. Harika durumdayım ve özlediğim bir şey de yok." diye konuştu.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'nın Paris Saint-Germain'i (PSG) elemesinden heyecan ve mutluluk duyduğunu kaydeden Del Bosque, Katalan temsilcisinin teknik direktörü Luis Enrique'nin, Barcelona'da unutulamayacak başarılar kazandığını dile getirdi.

Del Bosque, İspanya Milli Takımı'nın durumu için ise "Kazanmak her zaman çok zordur. Biz çok şanslıydık. Kaybetmek normaldir. İspanya'nın kupalar kazanmaktan çok uzakta olduğunu düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.