Gazete Vatan Logo
Futbol Delgado gecikti

Delgado gecikti

Mustafa Denizli'nin durum değerlendirmesi

“Zirvedekiler şu an ligin balayını yaşıyor. Şampiyonluk yarışı kolay değil. Düğüm, ancak 30. haftada çözülür. Şu andaki tablo arapsaçı.”

“Delgado ekimde hazır olmalıydı. Bunu tolore edebilirdik ama iyileşmesi uzun sürdü. Şimdi de planladığımız çizginin bile gerisinde...”

ZİRVEYE uçuşuna D.Bakır ve Manisa beraberlikleriyle ara veren Beşiktaş’ta teknik direktör Mustafa Denizli, durum değerlendirmesinde bulundu. Takımının son durumundan, ligin gidişatına dair açıklamalar yapan Denizli konu konu şu görüşleri belirtti:

DELGADO KONUSU

“DELGADO ekimde hazır olacaktı, bunu tolare edebilirdik ama iyileşme dönemi uzadı. Onu beklerken de 10 numara transferi gecikti. Sakatlığı konusunda aşama kaydetse de beklediğimiz seviyede değil. Bizim de vaktimiz ve sabrımız da paralel.

ŞAMPİYONLUK YARIŞI

ÜSTTEKİ takımlar ligin balayı tarafını yaşıyor. Şampiyonluk mücadelesi kolay değil. Tablo arapsaçına döndü. Daha önce ’30. hafta bu iş çözümlenir’ demiştim. Ama şimdi tahminin gerçekleşmeyecek gibi. 25. haftada gerçek yarış başlar. 30. haftada şampiyon belli olur.

BURSASPOR taraftarlarının İnönü’ye gelmemesi kolay bir çözüm. 5-6 bin Bursalı gelirse mutlu olurum. Bu yönde sosyal bir projede yer alacağım. Haksızlık devam ederse yanlış.

HÜCUM futbolunun en büyük destekçisi benim. 2-0 veya 3-0 kazanmaktansa 6-5 kazanmayı tercih ederim. Ernst ve Fink’in ön libero oynadığı yönündeki düşünce yanlış. Beşiktaş, 4-5-1’e yakın bir sistemle oynuyor ama tek forvetle oynamıyor. İte kaka 1-0 kazanılan maçlar da olur ama taraftar mutsuz olur. Bu sezon sonunda büyük ihtimalle yine ligin en fazla gol atan takımı olacağız.

DEVLER Ligi’nde Beşiktaş’ın oyun olarak eleştirilecek yanı yok. İstanbul’daki Wolfsburg maçı kötü oldu. Kuralar öncesi Beşiktaş’ın grup şansı olduğunu söyleyemeyiz. 7-8 puan hedeflemiştik olmadı ama 5 maçta iyi oynadık.

BATUHAN’DA da yıldız oyuncu nitelendirmesine girecek özelliklerin tamamı var... Ancak genç oyuncular, ’öğrendim’ duygusunu yaşamaya başladığında zarar görürler. Hayatın kendisi bir ders.

METAFİZİK ve tasavvufa inanırım. Geçen sezon Beşiktaşlılar’ın dışında F.Bahçe ve G.Saraylılar da bizim şampiyon olacağımızı içinden geçirdi ve bu da çifte kupanın kazanılmasında etken oldu.

Kartal’ın gol umudu Nobre

BURSA maçının hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş’ta teknik direktör Mustafa Denizli, Bobo’nun idman eksiği bulunması nedeniyle Nobre’ye ilk 11’de şans vermeyi düşünüyor.

SÜPER Lig’de ilk yarıyı Bursa maçıyla kapatacak olan Beşiktaş’ta Nobre’nin arkasında ise Tello görev alacak. Denizli, savunmanın ortasındaki Sivok-Ferrari ikilisini değiştirmezken, sağda Toraman, solda ise İsmail şans bulacak. Orta alanı Ernst ve Fink’e teslim eden tecrübeli çalıştırıcı, Nihat’a ise Toraman’ın önünde, sağ kanatta görev verecek.

Haberin Devamı