Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Paşa 'Ba'bam sağolsun

Paşa 'Ba'bam sağolsun

Başakşehir'in ardından Kasımpaşa'yı da deviren Beşiktaş, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi

Paşa 'Ba'bam sağolsun

HEM Beşiktaş'ın hem de Kasımpaşa'nın çok önemli eksikleri vardı... Siyah-beyazlılarda Necip, lacivert-beyazlılarda ise genç Mert Kula mecburiyetten stoperde oynadılar. Bu ikilinin ne yapacakları merak konusuydu ve açıkçası performansları da skoru belirledi... Sağ bekte görev yaptığı Erciyes ve F.Bahçe maçlarında hayati hatalar yapan Necip dün kusursuz oynarken Mert ise bu yükü kaldıramadı...

MAÇIN 5. dakikasında altıpastan kafayla topu kaleci Isaksson'a nişanlayan Demba Ba sonrasında yaptıklarıyla maça damga vurdu. Mücadelenin bir diğer yıldızı Necip ise ilk hareketini 22'de yaptı. Motta'nın hatasında topu alan Babel, son çizgiden topu geri çıkardı, gelişine Tunay'ın yaptığı şutu çok iyi pozisyon alan Necip çizgiden çıkardı. 26'da ise karşılaşmanın kaderi belirleyen isimlerinden Mert, kornerden gelen topa yükselmek isteyen Ersan'ı yüzünü tutarak savunmaya çalışınca penaltıya sebep oldu. Topun başına gelen Ba, Isaksson'u terse yatırıp skoru 1-0 yaptı.

DİREK KORUDU

38'DE Castro'nun vuruşunu nefis bir refleksle Cenk kurtarırken 45+1'de ise fark 2'ye çıktı. Pozisyonun kahramanları yine aynı isimlerdi: Necip, Mert ve Ba... Frikikten gelen top arkaya açıldı... Topa yükselen iki isimden Necip, 19 yaşındaki Mert Kula'ya üstünlük sağladı ve kafayla topu ağlara gönderen Ba'ya asist yapmış oldu: 2-0.

Haberin Devamı

İKİNCİ yarıda Beşiktaş final paslarını ya da final vuruşlarını yapamadığı için bulduğu şansları kullanamadı. Kasımpaşa ise 54'te önemli bir şans yakaladı. Tunay'ın kullandığı serbest vuruşta barajdan seken top altıpasa düştü ama Scarione çok kötü bir şut atıp net fırsatı harcadı.

77'de de Babel'in frikiğinde direğe takılan lacivert-beyazlılar, sonrasında bir şey üretemedi ve Kartal, çok zor gözüken bir mücadeleyi 2-0 kazanıp 42 günde 13 maç yapacağı maratona iyi bir başlangıç yaptı.