Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Demirkol'dan flaş iddia: Beşiktaş Burak Yılmaz ile...

Demirkol'dan flaş iddia: Beşiktaş Burak Yılmaz ile...

Sporx TV'de yayınlanan Futbol Masası programında spor gazetecisi Mehmet Demirkol'dan önemli açıklamalar geldi.

Demirkol'dan flaş iddia: Beşiktaş Burak Yılmaz ile...

Fenerbahçe'deki başkanlık yarışını değerlendiren Demirkol, ''Fenerbahçe'nin değişime ihtiyacı var. Fenerbahçe bizim dönemimizde final kazanan bir takımdı, şimdi doğal ikinci konumunda. Yarıştığı her platformda ikinci oluyor. Ligde ikinci, Euroleague finalinde ikinci. Aziz Yıldırım Fenerbahçe'nin başına 'Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak' diye geldi. Fenerbahçe'nin oransal olarak taraftarı azalıyor. Eskiden Hababam Sınıfı'na konu oluyordu Fenerbahçe. Şimdi taraftar sayısı azalan bir takım oldu. Aziz Yıldırım'ın dönemi bitmiş gözüküyor.'' sözlerini kullandı.

''BUNU ÇOCUKLARA ANLATAMAZSIN''

Fenerbahçe taraftarlarının takımlarına güvenmediğini belirten Mehmet Demirkol, ''Ben olmazsam bu iş yürümez demek yanlıştır. Fenerbahçe burası ya... Fenerbahçe'de taraftar güveneceği bir şey göremiyor. Fenerbahçe taraftarı 3 yıldır final kazanamayacağına emin. Lig finalini kaybetti, Türkiye Kupası'nı kaybetti, Euroleague'i kaybetti. Bunu çocuklara anlatamazsın.'' diye konuştu.

SÜLEYMAN SEBA ÖRNEĞİ
Fenerbahçe'nin artık yarışamadığını kaydeden Mehmet Demirkol, ''Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'den şu an ayrılsa efsane diye anılır. Çok şey yaptı bugüne kadar. Ama artık Fenerbahçe yarışamıyor. Beşiktaş'ta Süleyman Seba dönemi bile bitti. İnsanların dönemi biter. Aziz Yıldırım'ın da dönemi bitmiş gibi gözüküyor. '' dedi.
''OYUMU ALİ KOÇ'A VERİRİM''
Programın moderatörü Orkun Yazgan'ın ''Siz Fenerbahçe üyesi olsaydınız, oyunuzu kime kullanırdınız?'' sorusuna ise Demirkol'un cevabı ''Söylediklerimden zaten cevap belli. Ali Koç... Ama Ali Koç olduğu için değil, yeni bir soluk lazım...'' diye cevap verdi.
''BEŞİKTAŞ'I TUTMAM LAZIM DESE...''
Ali Koç'un önemli bir figür olduğunu belirten Demirkol, ''Ali Koç bugün dese ki 'Ben hayatım boyunca hata yaptım, babamın takımı Beşiktaş'ı tutmam lazım' dese, iki sene sonra Beşiktaş'a başkan olur. Öyle bir figür çünkü...'' sözlerini kullandı.
''AYKUT KOCAMAN İLE DEVAM ETMEK İSTİYOR GİBİ...''
Mehmet Demirkol, Ali Koç'un teknik direktör Aykut Kocaman ile devam edebileceğini de söylerken ''Ali Koç, Aykut Kocaman ile devam etmek istiyor gibi. İstiyorsa da devam etmeli bence. Ama bir taraftar baskısı var. Gerçekten en iyi seçeneğin Aykut Kocaman olduğunu düşünüyorsa devam etmeli. Aziz Yıldırım, iki yıl önce kulüp kapısından geçemez diyordu Kocaman için. Şimdi kulüp efsanesi diyor.'' dedi.
''BURAK OLSA ŞAMPİYONDU...''
Sezon başında Şenol Güneş'in transferini istediği Burak Yılmaz hakkında da konuşan Demirkol: ''Beşiktaş, geçen sene Burak Yılmaz ile imza atsaydı, şu an şampiyondu. Vagner Love yanıldığımız oyunculardan biri oldu. Hocanın da yararlanamadığı oyuncuydu. Ama hocanın da isteyip alamadığı oyuncular oldu bu sene, Burak mesela...'' dedi.
''ARDA, BARCELONA'DA ETİLER'İ YAŞAMAYA ÇALIŞTI''
Arda Turan'ın Galatasaray'a transfer olamaması nedeniyle travma yaşadığını belirten Demirkol, ''Arda Turan, Galatasaray'a gidemedi diye büyük tramva yaşadı. Başka yanlışları da oldu tabii. Arda, Barcelona'da Bayrampaşa'yı yaşattı diyorlar. Arda, Barcelona'da Etiler gibi yaşamaya çalıştı. Arda, Etiler'de hiç yaşamadı ama. Hiç yaşamadığı bir hayatı yaşamaya çalıştı. Keşke Bayrampaşa'yı yaşamaya çalışsaydı. Ait olmadığı bir hayatı yaşamaya çalışıyor bence.'' sözlerini kullandı.
''ZEKİ OLMAKLA AKILLI OLMAK ARASINDA FARK VAR''
Milli futbolcunun tekrar yükselişe geçebileceğini söyleyen Mehmet Demirkol, ''Arda bunu düzeltebilir çünkü çok zeki bir adam. Ama zeki olmakla akıllı olmak arasında bir fark vardır. Arda akıllı olduğu her zaman yükseldi. Barcelona'ya kadar yükseldi. 7 numaralı formayı giydi, 8 numarayı Iniesta giyiyordu. THY sponsorluğu ile falan gitmedi. Arda orada yapamadı ama kendine yeni bir dünya kurabilir, bunu yapabilir.'' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı