Gazete Vatan Logo
Galatasaray Demirkol: 'Özgür düşünmesi gerek'

Demirkol: 'Özgür düşünmesi gerek'

Ünlü spor yorumcusu Mehmet Demirkol, KayserisporGalatasaray maçını yorumladı.

Demirkol: 'Özgür düşünmesi gerek'

Fanatik Gazetesi Yazarı Mehmet Demirkol, KayserisporGalatasaray maçını yorumladı:

"İlk yarının 20. dakikasından sonra ortaya çıkan, klasik olduğu üzere şuydu: Galatasaray’ın sadece savunmayla ilgili 6 oyuncusu vardı. Sadece hücumla ilgilenen 4 oyuncusu. Birbirlerinden koptular. Oyunun mesafesi uzadı. Pas oyununun akıcı bir futbola, dolayısıyla bir akın sürekliliğine dönüşmesi engellendi. Riekerink’in şansı Hakan Kutlu’nun Fenerbahçe maçından bir eksik orta sahayla mücadele etmeye karar vermesi ve Umut Bulut’u hücum hattına eklemesi oldu. Böylece Galatasaray’ın birbirinden kopmuş savunma ve hücumu arasında bir orta saha üstünlüğü yakalama fırsatını kaçırdılar.

Sadece Nakoulma ve Bruma

Bunda Sow’un salt Sneijder markajıyla oyunda olmasının da rolü vardır. Bu oyunda korkunç bir temposuzluk ortaya çıktı. Seyirci ve bizleri sadece Nakoulma ve Bruma’nın driplingleri heyecanlandırdı. Bu garip hali iki teknik adam da tamir etmek istediler. Riekerink, Selçuk-De Jong ve Yasin-Josue değişiklikleriyle biraz daha topa sahip olabilen bir orta saha istedi. Hakan Kutlu da Umut Bulut’u sağa aldı. Ama oyundan çıkarıp Traore’yi alması istediği orta saha için daha uygun olabilirdi.

Haberin Devamı

Muslera sadece kesilmez

Bu durum Galatasaray’a tempo kazandırmasa da oyunu rakip alana yıkılabildiler. Bu yapıda Kayseri orta sahasının kontra akınlar yaratmada zorlanması, De Jong’un varlığıyla mı ilişkili yoksa Kayseri orta sahasının tamir edilemeyişiyle mi bilinmez! Ancak Galatasaray açısından bir ilerleme olduğu kesin. Peki bu Galatasaray’ın temposunu yükseltti mi derseniz cevabım hayır olur. Galatasaray’ın ikinci yarıdaki şekli ilk yarıya oranla çok daha iyi. Ancak o kadar sabit kalıyorlar ki bir tempo yaratmak olanaksız. Bu kadronun daha iyi oyunlar oynaması mümkün. Riekerink’in takıntılarla değil, özgür düşünerek bir yol bulması lazım. Bu takımda kesilmeyecek tek oyuncu var. O da Muslera…"