Gazete Vatan Logo
Galatasaray Demirkol: Sahanın içinde çıldırıyor!

Demirkol: Sahanın içinde çıldırıyor!

NTV Spor'un ünlü yorumcusu Mehmet Demirkol, "90+" programında gündeme dair çarpıcı yorumlarda bulundu.

Demirkol: Sahanın içinde çıldırıyor!

Mehmet Demirkol'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sadece üç isabetli şut çekebilmişler"

- Üç maçın en kötüsüydü. Çünkü rakibini haline bakmak lazım. Ümit Özat'ın istediği bir takım değil. En az Fenerbahçe kadar kurgulanamamış bir takım. Fenerbahçe karşısında oyun kuramayan ibr takım karşısında bile başarılı olmadı. Mesela Fenerbahçe 75.dakikada tek isabetli şut çekmişti ve o da gol oldu. Maçı da üç isabetli şut ile bitirdiler.

"Fenerbahçe'de aşırı güvensizlik var"

- Asıl önemlisi duyduğumuz kadarıyla oyuncularda aşırı bir güvensizlik var. Valbuena ve Aatıf'tan başka isim yok. En yüksek adam geçen isim Aatıf o da iki kez geçmiş. Bireysel olarak yetersizlik var.

"Galatasaray 1996-2000 arası kaos futbolu oynuyor. Fenerbahçe için bunu bile söyleyemiyoruz"

- Giuliano zihni açık bir adam. Bende Isla ve Valbuena ile pas trafiğine girebilir diye düşündüm ama olmadı. Yapabileceklerini beğendim açıkcası ama yine de bir bağlantı oyuncusu lazım.

- Soldado, diğer iki forvet Van Persie ve Ahmethan'dan daha hareketli ama yeterli değil. Daha pozisyon oyunu oynuyor. Sıklık iki stoperin arasında kaldı. Bir penaltı da aldı ama hakem vermedi. Giuliano iyi yardım alırsa orada üçgenler kurulabilir.

Haberin Devamı

- İki senelik bir zaman geçti. Bu orta saha bir pas oyunu oynayabiliyor mu? hayır. Bu orta saha direkt oyunu oynayabiliyor mu? hayır. Bu orta saha geçiş oyunu oynuyor mu? hayır. Belki savunma oyunu oynayabilir.

- Mesela Trabzonspor maçında Ersun Yanal oyunu okuma konusunda sıkıntı yaşadı. Burak Yılmaz yokken bunu yapamazsınız. Galatasaray'ı okurken ne oynuyor ve nasıl oynuyor? Galatasaray bana göre 1996-2000 arası oyunu oynuyor. Kaos futbolu diyebiliriz bana göre öyle.

"Defansif yada ofansif orta saha diye birşey yok artık"

- Artık yeni futbolda defansif yada ofansif diye ayrılan bir orta saha kavramı yok. Artık oyun iki yönlü. Hücumda iyi yerleşememiş oyuncularla oyun yapamazsın yada defans için geçerli bu. Dolayısıyla takımı savunma yada hücum diye ayıramazsın.

- Dirar mı? Aatıf mı? sorusunun yanıtı net. Aatıf bence burada oynamalı. Aatıf bizden biri artık ve karmaşaya daha uygun bir oyuncu.

Haberin Devamı

- Bir plan yok. Yana pas, yana pas, yana pas, yana pas, yana pas, yana pas, yana pas, yana pas. Öyle plan olmaz.

"Ozan Tufan önce kendisine sahip çıksın"

- Ozan Tufan önce kendisine sahip çıkması lazım. İşini gerektiği gibi yapacak. Büyük takım bunlarla uğraşmaz. Yani büyük takım bu kadar beklemez. Ronaldinho, Zlatan'ı beklemediler. Fenerbahçe kimseye mecbur olmaz.

"Boşuna 50 bin kişi gelmiyor"

- Podolski ve Sneijder şimdi ah diyordur. Çünkü keşke bu orta saha biz oynarken olsaydı diyorlardır. Mesela Türk Futbol tarihinin en iyi takımlarında hep ikililer vardır.

- Galatasaray iyi gidince ne başkan istifa kaldı, ne Tudor istifa kaldı. Galatasaray'ın ne yapmak istediğini biliyorsun artık. Boşuna 50 bin kişi maça gelmiyor.

"Galatasaray'ın oyununu bozacak iki takım var: Beşiktaş ve Başakşehir"

- Östersunds mağlubiyeti artık iyi bir durum gibi gözüküyor. Pas ile açabilecek iki takım var: Beşiktaş ve Başakşehir. Hakemi, rakibi, kendi oyuncularınızı etkisi altına alan oyununuzu dışarı da cezalandırabilecek takımlar daha çok var.

Haberin Devamı

- Öncelikle çok faul yapıyor. Hemde kart sınırında fauller yapılıyor. Kırmızıya gidebilir. Oyunu kurma konusunda sorun var. Sivasspor çok farklı bir formasyonda değildi. Araya adam sokmamaya çalıştılar. Topu kaptıktan sonra açıklamadılar, çünkü bekler önemli pres yapıyor. Mariano ve Linnes oraları kapatıyor. Çünkü rakipler oralardan geçmek istiyor.

"Bu oyun Fernando, Ndiaye hatta Tolga'ya muhtaç"

- Bu oyun Fernando, Ndiaye hatta Tolga'ya muhtaç. Oradaki isimler değişince sorun oluyor. Mesela Selçuk İnan ile olmuyor. Tolga çok enteresan oynuyor. Önde sanki libero gibi. Yürütmesi zor bir oyun oynanıyor.

- Garry Rodrigues, iş bitiricilik konusunda Feghouli ile karşılaştırılamaz.

- Oyun, Galatasaray'ın yaptığı baskı ile çığrından çıkıyor. Çünkü rakipler karşı koyamıyor. Sürdülebilir bir oyun değil 60.dakikada sonra oyunun demlenmesi lazım. Mesela Başakşehir'e karşı set oyunu gerekebilir. Bunu yapabilecek başka takım var mı? yok. Beşiktaş yada Başakşehir.

Haberin Devamı

"Arouna Kone, Fenerbahçe'de oynar"

- Galatasaray set hücumu yapmıyor. Kapanan takımlara karşı zorlanıyor. Fakat Galatasaray bunu sorun olarak görmüyor. Bunu bilerek tercih ettiklerini düşünüyorum. Bu orta saha bunu dayatan bir orta saha. Feghouli gelince pas kalitesi artacaktır.

- Arouna Kone'nin bu kadar iyi oynayacağını beklemiyordum. Fenerbahçe'ye koysan oynar. Daha güçlü geldi. Serdar iyi bir oyuncu, yükselmesi lazım.

"Gomis sahanın içinde çıldırıyor"

- Bu takımı aslında değiştiren Gomis ve Ndiaye. Hücum uzun zamandır bu kadar rakibe baskı yapan isim görmedim. Sinirleniyor, rakiplerine baskı yapıyor, hakeme itiraz ediyor. Sahanın içinde çıldırıyor.

"Oyuncu için gitmek zor"

- Oğuzhan milli takıma nasıl alınmaz, ben demem. Çok mu istiyorsunuz ok çağırayım dedi. Oğuzhan gibi bir oyuncu için daha kötü olabilir. Oyuncu için gitmekte zor. Birisi araya girip mi çağırdılar? diye düşünebilirim.

- Tayfur Havutçu ne diyecek onu bilemiyorum. Taktik mi değişti? Bu durumlar dedikodu çıkaran olaylar. İtalya'da kavga çıktı mesela. Altyapılarda neler oluyor.

- Milli takıma çağrılmadığı için tepki vermeleri gerekir bence. Ayrıca bunu çok nazikce söyledi. Asıl sahada bunun karşılığını vermesi lazım. Mesela Arda Turan'ın üzerinde bu yük var.

Kaynak: Ajansspor