Gazete Vatan Logo
Galatasaray Demirkol transferi canlı yayında açıkladı

Demirkol transferi canlı yayında açıkladı

Mehmet Demirkol canlı yayında önemli açıklamalar yaptı. İşte deneyimli gazetecinin aktardıklarından öne çıkanlar.

Demirkol transferi canlı yayında açıkladı

Cenk Tosun'un Almanya altyapısı var. %100 Türk yapımı olsa rakam bu kadar yüksek olmayabilirdi. Bu transfer Leverkusen'den olsa rakam daha yüksek olurdu. Bu açıdan hala Cengiz Ünder ilk sırada. Genç arkadaşlarda Football Manager oyunu zehirlenmesi var. Sürekli al, sat.. Ben olsam Cenk Tosun'u satmak istemezdim. Cenk Tosun Çin'e gitmek isteseydi, 35 değil 40 da alınabilirdi oradan.. Everton seneye belki Cenk'i 95'e satacak Manchester City'ye. Keşke satmasaydık da denebilir o zaman Beşiktaş tarafında. Cenk Tosun, Burak Yılmaz gibi her yönünü geliştirdi. Cenk'in "Şunu yapamıyor" diyebileceğimiz bir özelliği yok. Her şeyi yapıyor. Cenk bu performansı Feyenoord'da gösterseydi, orada ligde 35 atardı.. 65-70'e satılırdı o zaman. Ocak'ta iyi santrfor işi kolay değil. İyi santrforu da ucuza bulamıyorsun. Gördüğüm isimlerde çok mantıklı bir şey göremiyorum Beşiktaş için. Babel'i de Negredo'nun yanında santrfor adayı görüyorum. Bence Beşiktaş'ın santrfordan çok Talisca'nın pozisyonunu doldurması gerekiyor.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta Atiba-Medel hatasız oynuyorlar ama bir işe yaramıyor. Çünkü Beşiktaş'ın aradığı bu değil. Atiba-Medel giderek Mehmet Topal-Josef'e dönecekler. Hepsi fit olsa ben Oğuzhan-Tolgay'ı oynatırım orada.

Hazırsa Evra'nın yaşının hiçbir önemi yok. Ama Evra kulübünden neden ayrıldı? Taraftara tekme attığı için. Bir sorun olduğu açık. Anladığım kadarıyla Terim'in önceliği Evra, Asamoah değil. Evra, Asamoah'ın önünde. Galatasaray'ın devre arası sadece Evra'yı alacağını ve transferi kapayacağını düşünüyorum. Evra Galatasaray'a geldiğinde karakter de katar. Evra'yı tanımayan bu programı da izlemiyordur herhalde zaten. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne gidemeyen maalesef patlar. Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'ne gidemiyor ama önümüzdeki sezon gidemesinler onlar da sıkıntı yaşarlar maddi olarak. Şampiyonlar Ligi'ne 4 takımla katılabilmeliyiz. Var bu potansiyelimiz. Ama bunun için topun sahada kalma süresini artırmamız, buna yönelik çalışmalar yapmamız lazım. Zaten sonra istemesen de kalite artar.

Haberin Devamı

Yabancı sınırlaması olduğunda yerlilerin fiyatı artıyor. Doğru. Hep bir Tarık Çamdal örneği dönüyor, sanki çocuk da zorla transfer olmuş ve parayı almış gibi. Peki Fenerbahçe'de Fernandao niye bu kadar alıyor? Kjaer-Skrtel ikilisi 8-10 milyon maaş alıyordu.

Git Göztepe'ye bak, 5 kişiyle yönetiyorlar kulübü. Hiç de sorun yok, gayet güzel yönetiyorlar.

Hakan Balta şu an sol bek değil ama sol stoper oynayabilir Galatasaray'da. Bence zaten Galatasaray ilk olarak sol bek değil, sol stoper ya da 8 numara gibi ihtiyaçlarını almalı.

Sneijder bitmiş zaten, futbolu bırakmış. Onu da gördük işte, Katar'a gitti. Futbolu bırakacakken Katar'a gitti, 10 milyon Euro'luk bir piyango oldu Sneijder'a bu. (Kaynak: Fanatik)