Gazete Vatan Logo
Futbol Demirören değil değirmen!

Demirören değil değirmen!

Beşiktaş başkanı 4 yılda 45 transfer yaparken, toplam 42 oyuncuyu gönderdi.

Bu dönemde takımda Del Bosque, Çalımbay, Tigana ve Sağlam hocalık yaptı

HENÜZ lig şampiyonluğu tatmayan ancak 2 tane Fortis Türkiye Kupası ve bir de Süper Kupa sevinci yaşayan Yıldırım Demirören’in başkanlığı döneminde Beşiktaş adeta futbolcu öğüttü. 2004 haziran ayından bu yana koltukta oturan Demirören, 45 yeni transfer yaparken 42 de futbolcu gönderdi.
Bu dönemde Del Bosque, Rıza Çalımbay, Tigana ve Ertuğrul Sağlam teknik direktörlük yaptı. 4 yıllık süreçte Ronaldo, Juanfran, Carew, Ailton, Cordoba, Pancu, Youla, A.Hassan, Jun, Runje, Kleberson, Higuain ve Diatta gibi 13 tane de yabancı gidenler arasında yer aldı. 42 kişilik listese Zago, Serdar, Sinan Kaloğlu, Ali Cansun, Yasin, Ümit Atalay gibi 2004 mayıs ayında sözleşmesi biten ve devam edilmeyen isimler yer almıyor.

BİLGİLİ’NİN 3 ADAM VAR

BU arada 45 transferden 17’si siyah-beyazlı formayı halen giyiyor. Bu isimler Toraman, Ali Tandoğan, Bobo, Aydın, Baki, Delgado, Nobre, Rico, Serdar Kurtuluş, Cisse, Hakan Arıkan, Rüştü, Tello, Mehmet Yozgatlı, Atilla, Holosko ve Gordon. Altyapıdan İbrahim Kaş, Batuhan, M.Sedef, Bülent Uzun, Koray Şanlı ile Serdar Bilgili döneminden Gökhan Zan, Serdar Özkan ve İbrahim Üzülmez de takımda yer alan futbolcular olarak dikkat çekiyor. Beşiktaş’ta 10’a yakın genç futbolcu Anadolu’da çeşitli takımlarda kiralık olarak oynuyor.

Haberin Devamı