Gazete Vatan Logo
Futbol Demirören,TFF başkanlığına aday

Demirören,TFF başkanlığına aday

Yoğun baskı sonrası ikna olan Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Başkanı iki kurumdan da istifa ederek adaylığını açıklayacak

Demirören,TFF başkanlığına aday

BEŞİKTAŞ ve Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören, Mehmet Ali Aydınlar’ın istifasının ardından boşalan Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına aday oluyor. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’in ‘hayır’ demesinden, Aydınlar’ın da tekrardan kabul görmemesinden sonra, daha önce ismi gündeme gelen ama buna çok yanaşmayan Demirören, tüm kulüplerin yoğun isteği sonrası aday olmaya karar verdi.

BIÇAKCI ADAY DEĞİL

Futbol Federasyonu başkan adaylığını açıkladıktan sonra Beşiktaş Başkanlığı’ndan ayrılacak olan Yıldırım Demirören, kulüpte yapılacak seçime kadar yönetimi Yalçın Karadeniz ve ekibine devredecek. Demirören’in en kısa sürede adaylığını açıklaması bekleniyor.

BU arada TFF Eski Başkanı Levent Bıçakcı, 27 Şubat’ta yapılacak TFF Olağanüstü Genel Kurulu’nda başkanlığa aday olmayacağı açıkladı. Bıçakçı, “Başkan adaylığı konusunda herhangi bir tasarrufumun olmayacağını özenle ve altını çizerek belirtme ihtiyacı hissediyorum” ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ DİVAN BAŞKANI KARADENİZ: DEMİRÖREN’İN TFF BAŞKAN ADAYI OLMASINDAN HER BEŞİKTAŞLI GURUR DUYMALIDIR

BEŞİKTAŞ Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, kulüp başkanı Yıldırım Demirören’in TFF’ye Başkan adayı olacağının ortaya çıkmasından sonraki durumu, Doğan Haber Ajansı’na (DHA) değerlendirdi. Karadeniz, "Her Beşiktaşlı’nın Sayın Yıldırım Demirören’in Türkiye Futbol Federasyonu Başkan adayı olarak ifade edilmesinden gurur duymalıdır" dedi.

Karadeniz, "107 yıllık kulübümüzün ilkleri başarmış olmasının yanında birde TFF gibi büyük bir sorumluluk isteyen kuruma başkanlık edecek olması tarifi imkansız bir tablodur. O nedenle biz Beşiktaşlı’lar olarak bu durumdan son derece keyif almalıyız. Herkese kolay kolay nasip olmayan bir durum." şeklinde konuştu. Yalçın Karadeniz, Beşiktaş’ın Demirören’e çok şey borçlu olduğunu ifade ederek, "Kimse endişe etmesin.Başkanımız gitse bile, kulübü müşkül durumda bırakmamak için gereken ne lazımsa onu yapar. Bildiğim Demirören karakteride budur. Yine kesin söylüyorum kimse Beşiktaş’ın mağdur durumda kalacağını zannederek kötümser bir tablo çizmesin. Yeter ki birlik olalım. Kenetlenelim ve kavga etmeden başkan ya da başkan adaylarının çıkmasını bekleyelim." diye konuştu.

BU KADAR HAKARET OLMAZ

Karadeniz konuşmasının bir bölümünde de son günlerde tırmanma başgösteren bazı taraftarların Demirören’i hedef alan sözleriydi. Divan Başkanı, "Taraftarın sesine kulak verdi. Quaresma dediler alı. Guti’yi istediler tamam dedi. Basketbolu güçlendir dediler, hiç tereddüt etmedi. Bu yapılanlar reva olmamalı. Basketbol takımı ilk kez anlamlı bir kupa kazandı. Orada bile Demirören yeter diye bağırdılar. Böyle Beşiktaş’lılık olmaz. Başkan son derece üzüntülüdür" dedi. Belki önümüzdeki haftalar yaptıklarını hata olduğunu farkedip giderayak başkanı keyiflendiren pankartları açarlar" diye konuştu.

BİLGİLİ DÖNEMİNDEN FARKLI

Divan Başkanı Karadeniz, muhtemelen Demirören’in istifasından sonra ortaya çıkacak durumu da şöyle özetledi. Serdar Bilgili’nin istifası ile, Demirören’in istifası arasında fark vardır. Tüzüğümüze göre, başkanlık düştükten sonra alınacak Olağanüstü kongreye kadar Divan Başkanı bir aylığına yönetime başkanlık eder" dedi. Karadeniz TFF yönetmeliğinde yer alan durumu da aşağıda örneği vererek açıkladı.
Başkan adaylığı şartını öngören TFF talimatnamesinin 38. Maddesi şöyle diyor:

İŞTE TFF’NİN 38.MADDESİ

2. başkan adayları, Genel Kurul toplantısında delegelerinin beşte birinin yazılı teklifini de Genel Kurul Divan Kurulu’na sunmak zorundadır. Ancak her delegenin bir başkan adayı gösterme hakkı vardır.

f) (29.06.2011 tarihli Genel Kurul kararı ile değişik) TFF üyesi olan ve profesyonel futbol liglerinde yer alan kulüplerde, başkanlık veya yönetim kurulu üyeliğinde bulunanların, seçimden önce TFF Başkanı seçildikten sonra derhal o görevlerinden istifa edeceklerine dair yazılı bir taahhütname vermeleri zorunludur.

BEŞİKTAŞ’TA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

3 Temmuz’da futbolda şike iddialarına yönelik başlatılan soruşturma sonrası, Türk futbolundaki belirsizlik ve kaos ortamı hala sürüyor.
Soruşturma ile ilgili iddianamenin hazırlanması, tutuklu yargılanmak için cezaevine sevk edilenler, futbol federasyonu başkanın istifa etmesi, ocak ayında Ankara’da gerçekleşen olağanüstü genel kurul ve mahkeme sürecinin başlaması gündemi işgal ederken, 8 aylık dönem geride kaldı.

YILDIRIM DEMİRÖREN’İN İKİ GÜN İÇİNDE TFF BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLMASI BEKLENİYOR

Mahkeme sürecinden çıkacak sonuç merakla beklenirken, 27 Şubat’ta futbol federasyonu olağanüstü seçimli genel kurulunda yeni başkan ve yönetim kurulu belli olacak. Bu güne kadar başkanlık için adı geçen isimlerden en öne çıkan Yıldırım Demirören oldu. UEFA As Başkanı ve eski futbol federasyonu başkanı Şenes Erzik’in başkan adayı olamayacağını açıklamasının ardından Demirören’in ismi bir kez daha başkanlık için anılmaya başlandı.

Kendisine yakın kaynaklardan alınan bilgiler Demirören’in de başkan olmak için kararını verdiği ve 27 Şubat öncesi 21 Şubat’ta adaylığını açıklaması yönünde oldu.
Bu durumun gerçekleşmesi halinde Yıldırım Demirören 31 Mayıs 2004’den buyana sürdürdüğü Beşiktaş başkanlığı görevinden istifa edecek. İstifasının ardından Siyah Beyazlı kulübün yönetim kurulu da görevi bırakmış olacak. Bu istifanın resmi olarak gerçekleşmesinin ardından Beşiktaş’ta seçim süreci başlayacak. İstifanın tam bir ay sonrasında olağanüstü seçimli genel kurula gidecek olan Siyah Beyazlı camia yeni başkan ve yönetim kurulunu belirleyecek. Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ve kurul üyeleri ise bu bir aylık sürede yönetim kurulunun görevlerini vekaleten üstlenecekler.

Demirören’in istifa edeceği konuşulmaya başlandığı günden bu yana Beşiktaş’ın yeni başkanı konusunda bazı isimler ortaya atıldı. Serdal Adalı, Celal Kolot, Murat Aksu, Fikret Orman, Hasan Arat ve Levent Erdoğan isimleri Demirören’in TFF başkanlığı için aday olacağı konuşulmaya başlandığı günden bu yana Beşiktaş başkanlığı için dile getirilemeye başlandı. Ancak bugüne kadar bu isimlerden hiç biri başkanlık konusunda kesin bir ifade kullanmadı.

FİKRET ORMAN:"BENİM İÇİN KONU BEŞİKTAŞ OLDUĞUNDA GERİSİ TEFFERUATTIR"

Bugün görüşüne başvurduğumuz eski başkan adaylarından Fikret Orman, henüz ortada resmi bir durumun olmadığını, Beşiktaş başkanlığının düşünüp düşünmemesi için öncelikle Yıldırm Demirören’in kulüpten istifa edip TFF başkan adaylığını açıklaması gerektiğini söyledi.

"Şu anda Beşiktaş’ın bir başkanı ve yönetim kurulu var. Benim ve arkadaşlarımın bu görev ile ilgili bir düşüncesi olması için öncelikle Yıldırım Demirören’in resmi olarak kararını açıklaması lazım. Söylentiler üzerine hareket edemeyiz. Ancak Sayın Demirören bu yönde bir karar verirse Beşiktaş’ın kendi içindeki dinamikleri çalışmaya başlar. Ben ve arkadaşlarım durum değerlendirmesi yaparız. Benim için söz konusu Beşiktaş olduğunda gerisi tefferuattır. Bekleyip göreceğiz."

CELAL KOLOT:"BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN KULÜBÜN MALİ TABLOSUNU ÇOK İYİ İNCELEMEM GEREKİYOR"

Beşiktaş’ın eski yöneticilerinden Celal Kolot’ta öncelikle yaşanacakları bekleyip, daha sonra ne yapılması gerektiğine karar vereceğini söyledi.

"Ben geçmiş dönemde 31 Ocak 2013’deki seçimde Beşiktaş başkan adayı olabileceğimi dile getirmiştim. Ancak bu durumu Yıldırım Demirören’in karşısında aday çıkmaması halinde yapmayı düşünüyordum. Şu anda içinde bulunduğumuz dönem çok farklı. Öncelikle Sayın Demirören’in kararını beklememiz lazım. Daha sonra Beşiktaş başkanlığı için yeniden düşüneceğim. Ayrıca bugünlerde Beşiktaş hem sahada, hem de saha dışında kritik günler yaşıyor. Sırası ile çok önemli maçlar oynayacağız. 26 Şubat’ta da mali kongre yapılacak. Ben kulübün maddi tablosunu çok iyi incelemek istiyorum. Önce başkan olup iki hafta sonra bu nasıl bir maddi tablo, Sayın Demirören bize enkaz bırakmış diyemem. Tüm olasılıkları hesaplayarak önümüzdeki günlerde bir açıklama yapabilirim."

METİN KEÇELİ:"BUGÜN VEYA YARIN BAŞKAN DEMİRÖREN İLE YÖNETİM KURULUNDAKİ ARKADAŞLARIMIZ BİRARAYA GELİP DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPACAĞIZ"

Beşiktaş İkinci Başkanı Metin Keçeli ise, Yıldırım Demirören’in kararını verip TFF başkanı adayı olması halinde Siyah Beyazlı kulübün bir üyesi olarak gurur duyacağını ifade etti. Keçeli ayrıca bu durumun gerçekleşmesi halinde kongre sürecine girileceğini, ancak öncelikle Yıldırım Demirören’in kararını açıklamasını beklediklerini söyledi.

"Bir Beşiktaşlı olarak Sayın Demirören’in TFF Başkanı olması beni mutlu eder. Futbolumuzun en tepesinde Bir Beşiktaşlıyı görmek kıvanç verici bir durum olur. Beşiktaş’ta da biz yönetim kurulu üyeleri olarak seçim sürecine gireriz. Bugün veya yarın yönetim kurulundaki arkadaşlarımız ve başkan Demirören ile bir araya gelip ne yapacağımızı gözden geçireceğiz. Bu toplantının ardından kulübümüzün nasıl bir yol izleyeceği ortaya çıkacaktır."

Haberin Devamı