Gazete Vatan Logo
Futbol Derbi Cimbom'un

Derbi Cimbom'un

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde Galatsaray deplasmanda Beşiktaş'ı rahat geçti.

Derbi Cimbom'un

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ndeki derbi karşılaşmasında Galatasaray, Beşiktaş’ı deplasmanda 73-59 yendi.

Bu sonuçla üst üste 3. maçından galibiyetle ayrılan Gaalatasaray, ligin ikinci yarısında çok iyi bir çıkış yakalayan ve oynadığı 5 maçı da kazanan Beşiktaş’ın galibiyet serisine son verdi.

Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada Galatasaray, Torrens ve Wauters ile sayı üretirken, Beşiktaş Bjelica ve Gülşah Duman ile karşılık verdi ve 7. dakikayı 17-13 üstün geçti. Özellikle hücumda çok top kaybı yapan sarı-kırmızılı takım karşısında, Bjelica ile etkili olmaya devam eden Beşiktaş ilk periyodu 23-18 önde bitirdi.

İkinci periyoda iyi başlayan Galatasaray, Işıl, Torrens ve Lyttle ile üst üste basketler buldu ve 25. dakikada skoru eşitledi: 27-27. Baskılı mücadelesini devam ettirerek, hücumda Işıl ile sayılar bulmaya devam eden sarı-kırmızılı takım, soyunma odasına 38-36 önde gitti.

Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan Beşiktaş, özellikle Şebnem’in dış atışlardan denediği birçok hücumdan yararlanamayan Galatasaray karşısında, pota altında ürettiği basketlerle 26. dakikada 45-44 öne geçti. Fowles’ın oyuna dahil olmasıyla boyalı alanı kullanmaya başlayan sarı-kırmızılı takım, Işıl’ın da dış atışlardaki etkili mücadelesini sürdürmesiyle son çeyreğe 55-53 üstün girdi.

Etkili mücadelesini son periyoda da taşıyan Galatasaray, savunmada zayıf kalan siyah-beyazlı takım karşısında Torrens, Fowles ve Lyttle ile potaya gitti ve 37. dakikada 15 sayılık (57-72) yakaladı. Kalan sürede yakaladığı farkı iyi değerlendiren ve rakibine şans tanımayan Galatasaray, karşılaşmadan 73-59 galip ayrıldı.

Sarı-kırmızılı takımda Işıl Alben, 22 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, Torrens 14, Fowles de 11 sayı ile galibiyette önemli rol oynadı. Işıl Alben, maçta dış atışlardan kullandığı 8 atışın 6’sında isabet sağladı.

Beşiktaş’ta ise Bjelica’nın 21, Özge Kavurmacıoğlu’nun 12 ve Hayes’in 10 sayılık performansı galibiyet için yeterli olmadı.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapılan maçı Galatasaray, 81-43’lük farklı sonuçla kazanmıştı.

Bu arada, kulüpler arasındaki protokol gereği Galatasaraylı taraftarların salonda izleyemediği maça Beşiktaşlı taraftarlar da fazla ilgi göstermedi.

Beşiktaş’ın sayısı silindi

Karşılaşmanın 34. dakikasında yanlış oyuncunun serbest atışları kullanması nedeniyle Beşiktaş’ın bir sayısı silindi.

Galatasaray’ın 64-57 önde olduğu sırada Hayes’e yapılan faul sonrasında serbest atışları Bjelica kullandı ve atışlardan birisini sayıya çevirdi. Sarı-kırmızılıların itirazı üzerine, hakemler maçın teknik komiseri ile görüştü ve Beşiktaş’ın sayısını sildi.Bunun üzerine, Beşiktaş teknik heyeti ve siyah-beyazlı taraftarlar, hakemlere uzun süre tepki gösterdi.

Ekrem Memnun’dan Fowles’a sert tepki

Karşılaşmanın 15. dakikasında Galatasaray Başantrenörü Ekrem Memnun ile sarı-kırmızılı oyuncu Sylvia Fowles arasında sert bir tartışma yaşandı.

Ekrem Memnun, Fowles’ın pota altında değerlendiremediği bir hücum sonrasında verilen molada ABD’li oyuncuya bağırarak tepki gösterdi. Fowles’ın da karşılık vermesiyle çok sinirlenen Memnun, sesini oldukça yükselterek ABD’li oyuncuya tepkisini dile getirdi.

Sarı-kırmızılı antrenörün kenara çektiği Fowles’ı yardımcı antrenör Derya Özyer ve takım arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Öte yandan, Galatasaray’ın yen transferleri Eshaya Murphy ve Lindsey Harding karşılaşmada forma giymedi. Eshaya Murphy maçı tribünden takip ederken, Lindsey Harding’in ise 18 Şubat Pazartesi günü İstanbul’a geleceği bildirildi.

Haberin Devamı