Gazete Vatan Logo
Galatasaray Derbide Fenerbahçe farkı

Derbide Fenerbahçe farkı

Spor Toto Basketbol Ligi play-off yarı final serisinin ilk maçında Fenerbahçe, Galatasaray Odebank'ı 93-79 mağlup etti.

Derbide Fenerbahçe farkı

G.SARAY-F.Bahçe derbileri hep önemli ama bu seferki daha da anlamlıydı. Biri son Eurocup şampiyonu, diğeri de Euroleague finalisti olarak çıktı sahaya. Obradovic, Türkiye’ye geldiğinden beri evinde Ergin Ataman’a hiç kaybetmedi, ancak aynısı Ataman için de geçerliydi. E tabii bu da bizlere kaliteli bir maç vaat etti..

NİTEKİM beklendiği gibi oldu. G.Saray’ın kısa 5’i karşısında potaya giderek sayılar bulan ev sahibi, maçın başından itibaren ribaundlarda üstünlük kurdu. F.Bahçe’nin 27-22 üstünlüğü ile tamamlanan ilk çeyrekte, 18 sayı Vesely-Dixon ikilisinden geldi. G.Saray’da ise hücumda tıkanılan noktalarda McCollum 10 sayıyla çözücü görevi üstlendi. 2. çeyrekte Melih rüzgarı esti. Benchten gelerek müthiş bir katkı sağlayan Melih, art arda sayılarla takımının hücumda akmasını sağlarken, Lasme’nin üç faulle kenara gelmesi sarı-kırmızılılar için maçın kırılma anlarındandı. Vesely devreyi 18 sayıyla kapatırken, Melih tek periyotta 12 sayı buldu ve soyunma odasına F.Bahçe’nin 17 sayılık üstünlüğü ile gidildi.

Haberin Devamı

G.SARAY 2. devreye daha dikkatli hücum ederek başlarken farkı 10 sayıya kadar indirmeyi bildi. Davis ve McCollum’un etkili olduğu dönemde, F.Bahçe top kayıplarıyla ritmi kaybedince üçüncü çeyreğin ortalarında fark sarı-kırmızılılar farkı 2 sayıya kadar indirdi(20-17). Her ne kadar G.Saray son iki periyodu daha ve rimli oynasa da yeterli olmadı ve F.Bahçe düşük oynadığı dönemlerde bile maçın kontrolünü elinden bırakmayarak seride 1-0 öne geçmeyi bildi.