Gazete Vatan Logo
Galatasaray Derbide penaltı olursa...

Derbide penaltı olursa...

Beşiktaş'ın Galatasaray'ı ağırlayacağı derbi öncesi Siyah-beyazlıların kalesini koruyan Loris Karius ile Sarı-kırmızılıların Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera'nın penaltı performansları dikkati çekti.

Derbide penaltı olursa...

Beşiktaş'ın Vodafone Park'ta Galatasaray'ı ağırlayacağı maçta Sarı-kırmızılılar için kritik öneme sahip Fernando Muslera ile Siyah-beyazlılarda eleştiri oklarının hedefinde olan Loris Karius'un penaltı performansları şaşkınlık yarattı.

Maç içinde 'konsantrasyon düşüklüğü' nedeniyle eleştirilen Loris Karius, 2016-2017 sezonundan bu yana oynadığı maçlarda 14 kez penaltı atışıyla karşı karşıya kaldı. Bunlardan 6 tanesini kurtarmayı başaran Alman kaleci, penaltı pozisyonlarındaki başarısını gösterdi.

Diğer yandan Galatasaray'da 7. sezonunu geçiren ve performansıyla sarı-kırmızılı taraftarların sevgilisi olan Uruguaylı kaleci Fernando Muslera ise son 2 sezonda çıktığı müsabakalarda 24 penaltı atışına maruz kalırken 6 tanesini çıkarabildi.

Son 2 sezondaki rakamlar sonucunda Karius penaltı pozisyonlarında yüzde 43'lük bir başarı sağlarken, Muslera ise yüzde 25'lik oranla Alman file bekçisinin gerisinde kaldı.

(Uğur Yapıcı / Skorer)