Gazete Vatan Logo
Basketbol Derbiyi Fenerbahçe kazandı

Derbiyi Fenerbahçe kazandı

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde Fenerbahçe, Beşiktaş’ı konuk etti. İlk yarısı çekişmeli geçen mücadelede Fenerbahçe, ikinci yarıdaki oyunuyla farka gitti ve maçı 82-65 kazandı

Derbiyi Fenerbahçe kazandı

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 5. haftasında oynanan derbi maçta Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 82-65 mağlup etti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Beşiktaş, üst üste bulduğu sayılarla 3. dakikayı 8-6 önde geçse de Fenerbahçe, Ayşe Cora'nın üç sayılık basketiyle 5. dakikada 11-10 üstünlüğü yakaladı. Mücadelenin ilk çeyreğini sarı-lacivertliler, 21-18 galip tamamladı.

İkinci çeyrekte dış atışlardan etkili olan Fenerbahçe karşısında siyah-beyazlılar 6-0'lık bir seri yakalayarak 16. dakikada skoru dengeledi: 30-30. Wheeler ve Perovanovic'in basketleriyle etkili olan Beşiktaş, Esra Erden Atacan'ın üç sayılık basketiyle 19. dakikada 37-34 öne geçti ancak Dabovic'in son saniye üçlüğüyle ev sahibi ekip soyunma odasına 40-39 üstün gitti.

Üçüncü periyotta Beşiktaş'ın yaptığı top kayıplarını iyi değerlendiren sarı-lacivertli ekip, 13-0'lık bir seri sonunda farkı açtı ve 17. dakikada skoru 55-41'e getirdi. Sert savunmasıyla Beşiktaş'ın skor üretmesine uzun süre izin vermeyen Fenerbahçe, son çeyreğe 61-48 önde girdi.

Haberin Devamı

Temposunu koruyan ve pota altından rahat sayılar üreten ev sahibi ekip, son dakikaya girilirken farkı 20 sayıya (80-60) çıkardığı müsabakayı 82-65 kazandı.

Hasan Fırat Okul: “Milli araya rahat giriyoruz”

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Hasan Fırat Okul, Beşiktaş maçı sonrası yaptığı açıklamada iyi bir takıma karşı kazandıklarını belirterek, “Milli araya rahat giriyoruz” dedi.

Beşiktaş karşısında aldığı galibiyetle ligde yoluna namağlup devam eden Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Hasan Fırat Okul, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu. Okul, önemli bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, “Milli maç arasında zor bir maçtı. Beşiktaş, kadro kalitesi olarak düşük olsa da çok iyi bir takım ve önümüzdeki haftalarda çok daha iyi yerlere gelecek. Euroleague’deki Ekateringburg karşılaşması sonrasında bir rehavet olur mu diye düşündüm ve ilk yarıda maçı idare ederek oynadık. İkinci yarı daha sert savunma yaparak oyunu kopardık. Takımımı tebrik ediyorum. Milli ara öncesinde bizim için önemli bir galibiyetti” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Tilbe Şenyürek: “Tüm arkadaşlarımı kutluyorum”

Fenerbahçe’nin önemli isimlerinden olan Tilbe Şenyürek de taraftar desteğiyle birlikte önemli bir galibiyete imza attıklarını söyleyerek, “Ligde namağlup durumdayız. Bütün takım arkadaşlarım skora katkı yaptı. Geçen maçta da böyle bir durum olmuştu. Bütün arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.