Gazete Vatan Logo
Futbol Derin çatlak kim?

Derin çatlak kim?

Hakem dedikodularından rahatsız olan F.Bahçe Başkanı Yıldırım, arayışa geçti

GEÇEN hafta Ankaraspor Onursal Başkanı Melih Gökçek’in, önceki gün de Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın’ın ’hakem’ isyanları, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı hafiyeliğe soyundurdu! Yıldırım, iki Ankara ekibi başkanının hakemlerle ilgili önceden bilgi edinmeleri ve ardından da bunu kamuoyuna duyurmaları sonrası derin ve ciddi bir araştırma içine girdi. İki olayın da kendi maçlarına denk gelmesinden dolayı oldukça huzursuz olan Yıldırım, “Maçın hakemini belirleyen MHK. Hakem belirlenmeden nasıl maçın hakemi öğreniliyor. Kimler köstebeklik yapıyor. Bunları bir bir çıkartmamız lazım” dediği ve bu konuyla ilgili birçok ismi aradığı, hakemleri kimin bildirdiğini öğrenmeye çalıştığı ifade edildi.

BAKAN GÖREVE

MELİH Gökçek ve Cemal Aydın’ın Türk futbolunun selayeti adına hakemleri açıklanmadan önce öğrenme yolunu kimlerin açtığını, kimlerin köstebeklik yaptığını öğrenmek için kendi çabalarıyla telefon trafiği yapan Yıldırım ve F.Bahçe yönetimi, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu’ndan da bu konuyla ilgili gerekli araştırmayı yapmasını isteyecekler. Aynı zamanda Kulüpler Birliği Başkanı da olan Yıldırım, konuyu birliğin ilk toplantısında da gündeme taşıyacak ve başkanlara bu konudaki hassasiyetini bildirecek.

İLGİNÇ BULUŞMA

BU arada Yıldırım dün Ankaraspor Onursal Başkanı Melih Gökçek’i ziyaret etti. Yıldırım’ın Gökçek’e, “Önce siz, şimdi de A.Gücü hakem konularını konuşuluyor. F.Bahçe olarak bundan sıkıntı duyuyoruz” dediği öğrenildi. İkili zirvede F.Bahçeliler’in Gökçek’in son dönemdeki açıklamalarına karşılık, “Sandıkta görüşürüz Melih Bey” şeklinde bir pankart açmaya hazırlandığını öğrenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, Yıldırım’dan bu pankartın açılmamasını istediği, Yıldırım’ın da olumlu yanıt verdiği öğrenildi.

Peki ‘Derin gırtlak’ nedir?

ABD eski Cumhuriyetçi Başkanı Nixon‘ın 1972 seçimlerindeki Demokrat rakibi McGovern‘in kampanyasını yürüttüğü Watergate binasındaki telefonlarını gizlice dinlettiği belgelenmişti. Nixon’ı istifaya zorlayan Watergate skandalını gazeteci Bob Woodward ortaya çıkarmıştı. Woodward’a muhbirlik yapıp bilgileri aktaran FBI ajanı Mark Felt’e Derin Gırtlak kod adı verilmişti.

Haberin Devamı