Gazete Vatan Logo
Galatasaray Dert değil derbi

Dert değil derbi

Hamza Hamzaoğlu, Kadıköy sendromunu ortadan kaldırmak için ‘olağandışı’ tek bir adım bile atmıyor.

Dert değil derbi

G.SARAY, Avrupa’da kupalar kaldırıp, ligde kırılması zor rekorlara imza atarken ligde de 19 şampiyonluğa ulaştı... Rakibi F.Bahçe’nin sahasında şampiyonluk kupası kaldırsa da Cimbom’un bu sürede tek eksiği vardı... Şükrü Saracoğlu Stadı’nda bir türlü gelmeyen galibiyet...

LİGDE son olarak 1999-2000 sezonunda rakibini deplasmanda yenen sarı-kırmızılılar ardından oynanan 15 lig maçında 12 yenilgi, 3 beraberlik alıp Türkiye Kupası’ndaki 3 maçta da galibiyet göremedi.

HAMZA Hamzaoğlu ise tüm bu sürecin ardından galibiyet için camianın umudu olurken farklı bir strateji izleme kararı aldı... Geçtiğimiz dönemlerde teknik direktörlerin büyük bölümü Kadıköy’deki derbiler öncesinde takımı kampa alıp olağanüstü hal ilan ederken bir bölümü de gerek medya gerekse de oyuncuları aracılığı ile ortamı germeyi seçti.

‘EKSTRASI YOK’

TEKNİK adamların stratejileri arasında oyuncuları ile bire bir toplantılar ve maç hakkında görüşmeler yapanlar da yer alırken tüm hazırlıklar geri tepti ve bir türlü galibiyet gelmedi.

Haberin Devamı

ANCAK Hamzaoğlu, geçmişte yapılan tüm hazırlıkların üzerini çizerken bu maçın diğerlerinden bir farkı olmadığını da oyuncularına defalarca tekrarladı. Oyuncularının psikolojik olarak yıpranmalarının önüne geçmek adına özel tedbirler almayan Aslan’ın hocası, kupa maçının ardından “Her maçımızı zaten yenmek için oynuyoruz. Bu maçın da bizim için bir ekstrası yok. Zaten kazanmak için sahada olacağız” sözleri ile de hafta boyunca uygulayacağı stratejinin ilk adımlarını attı.

Sistem değişmiyor!

TEKNİK direktör Hamza Hamzaoğlu derbi için sistemde değişikliğe gitmiyor. 4 puan farkla rakibinin sahasına gidecek olan sarı-kırmızılıların patronu oyun şablonunu bozmadan Kadıköy’e çıkmaya hazırlanırken F.Bahçe’nin yıldızlarına ise takım halinde önlem almayı planlıyor.
KANARYA’NIN oyun şablonunu kurmayları ile ezberleyen Hamzaoğlu, kritik isimleri durdurmak için alan savunması üzerinde dururken bugün ve yarın yapılacak son idmanlarda da oyuncularına görüntülü analizlerle rakibi anlatacak.

Haberin Devamı