Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Dertler Kocaman

Dertler Kocaman

F.Bahçe'deki 2. döneminde 7 haftayı geride bırakan Aykut hocanın sıkıntısı büyük...

Dertler Kocaman

Lider G.Saray’ın 8 puan gerisinde kalan Kanarya’da tecrübeli hoca hem ligde rakipleri hem de takımdaki problemleri yenmek için yoğun efor sarf ediyor.

F.BAHÇE zirvenin 8 puan gerisinde kalırken Aykut Kocaman milli aradan sonra yeni sayfa açmak istiyor. Kanarya’nın tecrübeli hocası geride kalan 7 haftalık süreçte adeta sorunlar yumağıyla boğuştu. İşte Kocaman’ın üstesinden gelmeye çalıştığı problemler...

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

GÖREVE başladığı günden bu yana önceki dönemiyle şu anı sık sık karşılaştıran Kocaman, beklediği ortamı bulamadığı için dertlense de özellikle 3 Temmuz sürecinde yaşadığı yalnızlığı bir kez daha yaşamak istemiyor. Buna rağmen tecrübeli teknik adamın en büyük üzüntüsü göreve başlamadan kendisine verilen sözlerin tutulmaması.

İSTEDİĞİ OYUNCULAR ALINMADI

BURADA da ilk sırada transferler var. Listesini lig başlamadan haftalar önce başkana sunan Kocaman, Yıldırım’ın “Mayıs ayında transfer bitecek” sözüyle rahatlamıştı. Amaç da kampta tama yakın bir takımla çalışmaktı. Transferler geciktiği gibi, gelmek de bilmedi. Alınan oyuncular da hocanın öncelikli tercihleri değildi. Yeni golcü için de son ana kadar beklendi.

Haberin Devamı

SİSTEMİ MECBUREN DEĞİŞTİRDİ

ÖNDE basan, pres yapan, dayanıklı ve hızlı oyuncularla 4-3-3 oynamayı planlayan Kocaman istediği transferlerin yapılmaması sonrasında eldekilere uygun sistem arayışına girmek zorunda kaldı. Yönetimin UEFA’nın uyguladığı kriterler gereği harcamalara dikkat etmesi ve eldeki sorunlu isimleri geç göndermesi de planları altüst eden bir başka konuydu.

KAPTANLAR DÜMENDE DEĞİL

TAKIM içinde istediği lider oyuncuyu ve kaptanı bulamadı. Emre Belözoğlu döneminde Volkan Demirel’le birlikte takıma sahip çıkan kaptan örneği bu sezon yaşanmadı. Volkan, Mehmet Topal ve Hasan Ali üçlüsü bu birlikteliği sağlamada eksik kaldı. Bu oyuncuların az forma şansı bulması takım üzerinde kaptanların etkisini azalttı.

YİNE YALNIZ KALIR MIYIM?

3 Temmuz sürecinde hem saha içi hem de dışında birçok sorunla tek başına uğraşan teknik direktör Aykut Kocaman daha sezon başında hakem hatalarıyla birlikte yine aynı ortama dönmesi hocanın gelecek haftalar adına endişesini arttırdı.

Haberin Devamı

SAMANDIRA’DA ESKİ HAVA YOK

KOCAMAN’IN bu gelişindeki dikkatini çektiği ortamın değişikliği Samandıra’da net olarak gözüktü. Herkesin canla başla çalıştığı, masöründen aşçısına ve futbolcusuna kadar uzanan üçgende eski heyecanın bulamaması. Son iki sezon Pereira ve Dick Advocaat döneminin artçıların hâlâ Samandıra Tesisleri’nde yaşanıyor olması.