Gazete Vatan Logo
İngiltere Dev derbide gülen Liverpool oldu

Dev derbide gülen Liverpool oldu

Dev derbide gülen Liverpool oldu Merseyside derbisinde Everton'a 6 yıldır yenilmeyen Liverpool, bu sezon da çizgisini bozmadı.

Dev derbide gülen Liverpool oldu

Premier Lig'in 30. haftasında Liverpool, evinde Everton'u konuk etti. Ev sahibi ekip Mane ile bulduğu golle öne geçerken Everton Pennington ile beraberliği yakaladı. Bu golün hemen ardından Coutinho Liverpool'u tekrar öne geçirirken ilk yarı 2-1 sona erdi. Ev sahibi ekip 60. dakikada Origi'nin attığı golle de ma.ı 3-1 kazandı.

Bu sonuçla Jürgen Klopp şu ana kadar çıktığı 3 Merseyside derbisini de kazanırken Liverpool puanunu 59'a yükseltti. Everton ise 50 puanda kaldı.

İlk gol 8. dakikada Mane'den geldi. Ceza sahası dışında aldığı topla içeri kateden Senegalli yıldız, Coutinho'nun boş koşusundan da faydalanarak uzak köşeye yerden gönderdiği topla takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Everton maçta hiçbir etkinlik gösteremediği dakikalarda bir karambol golüyle dengeyi buldu. 28'deki köşe atışında altıpas içinde topu önünde bulan Matthew Pennington bu sezon ilk Premier Lig maçında golü attı ve skor 1-1 oldu. Fakat konuk ekibin bu sevinci uzun sürmedi.

31. dakikada solda aldığı topu sağına çektikten sonra uzak köşeye muhteşem bir plase gönderen Coutinho ev sahibi ekibi 2-1'lik üstünlüğe taşıdı ve Anfield tribünlerini coşturdu. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

Haberin Devamı

Mane'nin yerine oyuna dahil olan Origi'nin farkı ikiye çıkaran golü atması ise uzun sürmedi. Milner'la başlayan ani atakta Coutinho topu Origi'ye aktardı, Belçikalı oyuncu karşı karşıya durumda kaleciyi avladı ve durum 3-1 oldu.