Gazete Vatan Logo
Futbol Dev proje ‘arazi’ oldu!

Dev proje ‘arazi’ oldu!

Beşiktaş ile Bahçeşehir Üniversitesi’nin hem sponsorluk anlaşmaları hem de birlikte spor akademisi kurma hayâli, arazi krizi nedeniyle ortadan kalktı

Dev proje ‘arazi’ oldu!

Beşiktaş ile Bahçeşehir Üniversitesi’nin birlikteliği sona erdi... 2012 yazında Bahçeşehir Üniversitesi, Beşiktaş’ın bayan voleybol takımına sponsor olmuş, daha sonra iki kurum arasındaki iş birliği daha da büyümüştü. Bahçeşehir Üniversitesi, siyah-beyazlıların kürek, satranç ve güreş şubelerine de destek olmaya başlamış, ardından taraflar idealist bir düşünceyle spor akademisi kurma kararı almıştı. Öyle ki akademi için YÖK’ten izin alınmış, ismi de Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Spor Bilimleri Fakültesi olarak belirlenmişti.

Ancak anlaşma suya düştü. Geçelim bunun sebebine...

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın hayâli olan projeye göre akademi Gaziosmanpaşa’da belirlenen araziye kurulacaktı. Burada hem sporcu hem spor eğitmeni hem de spor yöneticisi yetiştirilecekti. Eğitimin bu sene başlaması planlandığı için geçici olarak siyah-beyazlıların Akatlar’daki spor salonu kullanılacak, siyah-beyazlılara ait olan yanındaki boş araziye de yerleşke kurulacaktı.

Fakat o boş arazinin kiralama hakkı Akatlar’daki salonun hemen yanında bulunan Sporium’a aitti. Anlaşma yapılırken bu hesaba katılmamıştı. Ayrıca Sporium bu kiralama hakkını Doğa Koleji’ne vermişti. Üstüne üstlük Sporium bu kiralamayı onaylaması için Beşiktaş’a 5 milyon dolarlık bir ödeme de yapmıştı.

Bunlara ek olarak Gaziosmanpaşa’daki söz konusu araziyi de Beşiktaş’a vermekten vazgeçen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, burayı halkın sosyal aktiviteler yapabilmesi için büyük bir şehir parkı haline getirdi. Böyle olunca konuşulan yerlerin kullanılma şansı kalmadı.

Haberin Devamı