Gazete Vatan Logo
Basketbol Devir hesap devri

Devir hesap devri

Milli Takımımız, ABD’den sonra Ukrayna’ya da yenildi, 2. tur için işimiz yine matematiğe kaldı

Devir hesap devri

YENİ Zelanda’yı yendik, ABD mağlubiyeti önemli değildi ama Ukrayna maçı hedef maçtı ve kötü bir sınav verdik. Gladyr gibi önemli bir silahından yoksun Ukrayna karşısında Ömer Aşık 16 sayı, 20 ribauntla pota altında rakibi kutu kola gibi ezdi ama o yeterli desteği diğerlerinden alamadı. Milliler ilk 3 periyodu 13’er sayıyla geçebildi. Son çeyreğe girilirken sadece 2 sayı gerideydik.

4. periyotta takımın bir seri yapıp maçı koparmasını bekliyorduk, olmadı. Bu bölümde 2 uzun; Oğuz-Ömer aynı anda sahada yer aldı. Bunun hücumda bizi rahatlatmasını bekliyorduk. Oğuz’dan biraz katkı geldi ama onunla eşleşen Zaytsev’in dış şut özelliği Ukrayna’ya maçı getirdi.

MISHULA?BİTİRDİ

Önce bitime 4 dakika kala ve ardından bir tane daha üçlük soktu, farkı 6’ya çıkardı. Devamında da Mishula’dan 2 tane hançer gibi üçlük geldi. Üstelik 2.’sinde büyük bir savunma hatası yaptık ve maç bitti.

Rakibini 64 sayıda tutmasına karşın sadece 58 sayıda kaldı Millilerimiz. Kısalarımız saha içinden 32 atışın 22’sini kaçırdı. 12 Dev Adam için artık grupta kalan Finlandiya ve Dominik maçları hayati nitelikte.

Haberin Devamı