Gazete Vatan Logo
Futbol Devler Ligi'nde büyük sürprizler!

Devler Ligi'nde büyük sürprizler!

Şampiyonlar Ligi A,B,C ve D Grubu'nda 8 maç oynandı.

Devler Ligi'nde büyük sürprizler!

Şampiyonlar Ligi A,B,C ve D Grubu'nda 8 maç oynandı.

İşte toplu sonuçlar:

A GRUBU

ATLETICO MADRID 1- JUVENTUS 0

İlk yarısı golsüz eşitlikle biten zorlu mücadelenin ikinci yarısında Atletico Madrid, milli futbolcumuz Arda Turan'ın golüyle 1-0 öne geçti. Maçın 74. dakikasında sahneye çıkan Arda, Gianluigi Buffon'un koruğu kaleye golünü atarak takımını kritik maçta öne geçirmeyi başardı. Arda'nın golünü korumayı başaran Atletico Madrid, maçta kazanan taraf oldu. Ayrıca Juventus bu sezon ilk kez kalesinde gol gördü.

Bu galibiyetin ardından Atletico Madrid puanını 3 yaparken, Juventus da 3 puanda kaldı.

MALMÖ 2- OLYMPIAKOS 0

Swedbank Stadion'da oynanan karşılaşmada Malmö 42 ve 82. dakikalarda Markus Rosenberg golleriyle 2-0 kazandı. Malmö 3 puana yükseldi, Olympiakos da 3 puanda kaldı.

B GRUBU

BASEL 1- LIVERPOOL 0

İlk maçta Ludogorets'i son dakika golüyle mağlup eden Liverpool, İsviçre'deki deplasmanda ilk yarıyı golsüz beraberlikle tamamladı.

Ancak ev sahibi ekip Basel 52. dakikada Marco Streller'in attığı golle İngiliz devi karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Haberin Devamı

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Liverpool deplasmandan 1-0'lık yenilgiyle ayrıldı ve gruptaki ilk mağlubiyetini aldı.

Bu sonucun ardından Basel 3 puana ulaşırken Liverpool ise 3 puanda kaldı.

LUDOGORETS 1- REAL MADRID 2

Devler Ligi'nde ilk kez mücadele eden Ludogorets, Real Madrid'e kök söktürdü. 7'de Marcelinho ile öne geçen Ludogorets'in kalecisi 10'da Ronaldo'nun penaltısını kurtardı. 25'te Ronaldo bu kez penaltıdan ağları buldu. 77'de Benzema ise Real Madrid'e 2-1'lik galibiyeti getirdi.

C GRUBU:

B.LEVERKUSEN 3- BENFICA 1

BayArena'da oynanan mücadeelyi ev sahibi ekip 3-1'lik skorla kazandı.

Leverkusen'e galibiyeti getiren golleri 25. dakikada Kiessling, 34. dakikada Heung Min Son ve 64. dakikada penaltıdan milli oyuncumyuz Hakan Çalhanoğlu kaydetti. Benfica'nın tek sayısı ise 61. dakikada Eduardı Salvio'dan geldi.

Bu sonucun ardından Leverkusen gruptaki ilk puanlarını aldı ve 3 puanla, 3. sıraya yerleşti. Benfica ise 2 haft sonunda puansız son sırada kaldı.

Haberin Devamı

ZENIT 0 MONACO 0

19.00'da başlayan ve etrovskiy Stadion'da oynanan mücadelede gol çıkmadı ve maç başladığı gibi 0-0 sona erdi.

44. dakikada Monaco'dan Ocampos'un şutunu kaleci Lodygin kornere çeldi. 51. dakikada Rondon'un yakaladığı net pozisyonda Monaco kalecisi Subasic gole izin vermedi.

52. dakikada Monaco'da sakatlanan Berbatov'un yerine oyuna giren Ferreira Carrasco'nun 73. dakikadaki şutu yan direğe çarpıp dışarı gitti ve maç 0-0 sona erdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki bu sonucun ardından her iki takım da 3 olan puanını 4'e yükseltti. Grupta 1 averaj farkla Zenit birinci, Monaco ikinci sırada bulunuyor.

D GRUBU

ANDERLECHT 0- B.DORTMUND 3

Constant Vanden Stock'ta oynanan maçta kazanan 3-0'lık skorla konuk ekip Dortmund oldu.
Dortmund'a galibiyeti getiren golleri 3. dakikada Ciro Immobile, 69 ve 79. dakikalarda Adrian Ramos kaydetti. Maçta baştan sona üstün bir futbol sergileyen Dortmund'da Nuri Şahin ve İlkay Gündoğan forma giyemedi.
Alman ekibi aldığı bu galibiyet sonrasında puanını 6 yaptı ve liderliğini sürdürdü. Anderlecht ise 1 puanda kaldı.

Haberin Devamı

ARSENAL 4- GALATASARAY 1

Emirates Stadı'nda oynanan maçta Arsenal'a galibiyeti getiren golleri 22, 30 ve 52. dakikalarda Danny Welbeck ve 41. dakikada Alexis Sanchez kaydetti. Galatasaray'ın tek golü ise 63. dakikada Burak Yılmaz'dan (penaltı) geldi. Arsenal'ın kalecisi Wojciech Szczesny, 60'ıncı dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.
Gruptaki diğer maçta ise Borussia Dortmund, deplasmanda karşılaştığı Anderlecht'i 3-0 yendi.
D Grubu'nda Borussia Dortmund 6 puanla liderliğini sürdürürken, Arsenal 3 puanla ikinci sırada yer aldı. Galatasaray, haftayı 1 puanla 3. sırada kapatırken, aynı puandaki Anderlecht ise son sırada yer aldı.