Gazete Vatan Logo
Futbol Devler Ligi 'nde gol yağmuru

Devler Ligi 'nde gol yağmuru

Bu akşam, Şampiyonlar Ligi ilk maçlarında E, F, G ve H Gruplarında toplam 8 maç oynandı.

Devler Ligi 'nde gol yağmuru

Bu akşam, Şampiyonlar Ligi ilk maçlarında E, F, G ve H Gruplarında toplam 8 maç oynandı. İşte sonuçlar:

E GRUBU:

Bayern Münih- Manchester City 1-0

Karşılaşmada rakibine oranla daha etkili bir görüntü çizen Bayern Münih, ilk yarıda Thomas Müller ve Robert Lewandowski ile yakaladığı mutlak pozisyonları gole çeviremedi. Alman ekibinde Arjen Robben yedek kulübesinde oyuna başlarken, 76. dakikada oyuna girdikten sonra takımını hücum anlamında hareketlendi. Münih'te 90. dakikada bir duran topta ileriye çıkan Boateng, ceza alanı çizgisinden, çaprazdan yaptığı vuruş ile takımını öne geçirdi, maç da 1-0 sona erdi.

Roma- CSKA Moskova 5-1

Salih Uçan'ın kadroda yer almadığı Roma'ya, 3 yıl sonra geri döndüğü Devler Ligi'nde galibiyeti getiren golleri 6. dakikada Iturbe, 10. ve 31. dakikalarda Gervinho, 20. dakikada Maicon ile 51. dakikada kendi kalesine Sergey Ignashevich attı. CSKA'nın tek sayısı ise 82. dakikada Ahmed Musa'dan geldi.

F GRUBU:

Barcelona- APOEL 1-0

Karşılaşma boyunca maçın tek hakimi olan Barcelona'ya galibiyeti getiren golü 28. dakikada Lionel Messi'nin asistinde Gerard Pique kaydetti. Barcelona yüzde 72 topla oynama yüzdesi ile karşılaşmayı tamamladı.

Haberin Devamı

Ajax- PSG 1-1

Paris Saint Germain'in yıldız oyuncusu Zlatan Ibrahimovic'in adını dünyaya duyurduğu eksi takımı olan Ajax ile tekrar buluşmasına sahne olan maça iyi başlayan taraf Paris Saint Germain oldu. Henüz 14. dakikada Edinson Cavani'nin golüyle öne geçen Fransa temsilcisi, ilk yarıyı da 1-0 üstün tamamladı.

İkinci yarıya daha iyi başlayan ve skoru dengelemek için tehlikeler oluşturan Ajax, 74. dakikada Lasse Schöne'nin ayağından gelen golle skoru dengelemeyi başardı. Mücadelede başka gol olmayınca takımlar sahadan 1-1 eşitlikle ayrıldı.

G GRUBU:

Chelsea- Schalke 1-1

Eski Galatasaraylı Drogba'nın da Chelsea ilk 11'nde sahaya çıktığı karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı.

Maçın 11. dakikasıdan İspanyol star Fabregas'ın golüyle 1-0 öne geçen Chelsea sonunu getiremedi ve 62. dakikada Huntelaar skoru belirleyen golü kaydetti.

Haberin Devamı

Bu sonucun ardından iki takım da Şampiyonlar Ligi sezonuna 1 puanla başlamış oldu.

Moribor- S.Lizbon 1-1

Ljudski Vrt Stadı'nda oynanan ve Fransa Futbol Federasyonu'ndan Clement Turpin'in düdük çaldığı mücadele 1-1 eşitlikle sonuçlandı. Portekiz temsilcisinin tek golü 80. dakikada Nani'den gelirken, MAribor'a puanı getiren sayıyı 90. dakikada Luka Zahovic kaydetti.

Mücadeleye iyi başlayan taraf olan ev sahibi Maribor, ilk dakikalarda taraftarının verdiği desteği arkasına alarak Sporting karşısında gol bulmaya çalıştı. Girilen cılız pozisyonlardan gol sesi çıkmayınca mücadelenin ilerleyen dakikalarında toparlanan Sporting maçı dengeledi. İlk yarıda başka gol olmayınca takımlar soyunma odasına golsüz gitti.

İkinci yarıda daha etkili taraf konuk Sporting Lizbon oldu. Portekiz temsilcisinin ataklarında Maribor savunması başarılı olurken, son dakikalarda iyice artan Sporting baskısını 80. dakikada Nani golle süsledi. Mücadele Sporting'in üstünlüğüyle sona erecek denilen dakikalarda sahneye çıkan Luka Zahovic, uzatmada takımına puanı getiren golü attı. Mücadele 1-1 eşitlikle son buldu.

Haberin Devamı

H GRUBU:

Porto- BATE 6-0

Maç boyunca sahadaki üstünlüğünü koruyan Porto sahadan 6-0'lık müthiş bir galibiyetle ayrıldı.

Brahimi'nin hat trick yaparak yıldızlaştığı maçta Porto'nun diğer golleri Jackson Martinez, yeni transfer Adrian ve Aboubakar'dan geldi.

A.Bilbao- S.Donetsk 0-0

Günün tek gol sesi çıkmayan maçında orta saha mücadelesi hakimdi. Luce Devler Ligi'ne 1 puanla başladı.