Gazete Vatan Logo
Futbol Devler Ligi'nde müthiş gece

Devler Ligi'nde müthiş gece

Şampiyonlar Ligi E, F, G, ve H Gruplarında toplam 8 maç vardı.

Devler Ligi'nde müthiş gece

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde E, F, G ve H gruplarında 2. hafta maçları bugün oynandı.

H Grubu'nda oynanan Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımı ile Portekiz ekibi Porto arasında oynanan maçı FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır yönetti. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaparken, karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Cem Satman oldu. İlave yardımcı hakemlik görevini ise Barış Şimşek ve Süleyman Abay üstlendi. Karşılaşma 2-2 sona erdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bugün oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

E GRUBU:

MAN. CITY 1- AS ROMA 1

İngiliz ekibi, maçın henüz 5. dakikasında Sergio Agüero'nun penaltıdan attığı gol ile öne geçti. Francesco Totti, 23. dakikada maça dengeyi getirdi. İtalyan efsane ayrıca, attığı bu gol ile Devler Ligi'nde gol atan en yaşlı oyuncu (38 yıl 3 gün) oldu. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 1-1 sonuçlandı.

Bu skorun ardından Manchester City gruptaki ilk puanını aldı ve 3. sırada kaldı. Roma ise 4 puana yükseldi ve 2. basamağa yerleşti.

CSKA MOSKOVA 0- BAYERN MUNIH 1

Haberin Devamı

19.00'da başlayan Şampiyonlar Ligi E Grubu 2. maçında Bayern Münih deplasmanda CSKA Moskova'yı 1-0 mağlup etti.

Konuk ekibin tek golünü 22. dakikada Thomas Mueller penaltıdan kaydetti.

Bu skorla Bayern Münih 2'de 2 yaparak puanını 6'ya çıkardı. CSKA Moskova ise 0 puanda kaldı.

F GRUBU:

PSG 3- BARCELONA 2

Fransa'da oynanan karşılaşmada İsveçli yıldız Zlatan Ibrahimovic, sakatlığı nedeniyle maç kadrosunda yer almazken, ev sahibi ekip PSG yine de maçtan galip ayrılmayı başardı.
Karşılaşmanın 10. dakikasında David Luiz ile öne geçen PSG, 90 saniye sonra Lionel Messi'nin attığı gole engel olamayınca mücadele 11. dakikada 1-1'e geldi.
Maçın 26. dakikasında kullanılan köşe vuruşunda kaleci Marc Andre ter Stegen yan topta hata yapınca Marco Verratti kafa vuruşuyla cezayı kesti ve PSG'yi 2-1'lik üstünlüğe taşıdı.
İlk yarısı bu skorla geçilen maçın 54. dakikasında Blaisi Matuidi durumu 3-1'e getirirken iki dakika sonra Neymar attığı golle skoru 3-2 yaptı ve Barcelona'nın umutlarını sürdürdü.
Kalan dakikalarda beraberlik için bastıran Katalan devinin çabaları sonuç vermeyince PSG zorlu mücadeleyi 3-2 kazandı ve puanını 4'e yükseltti. Barcelona ise 3 puanda kaldı.

Haberin Devamı

APOEL 1- AJAX 1

Konuk ekip Ajax 28. dakikada Lucas Andersen'in golüyle deplasmanda 1-0 öne geçerken 3 dakika sonra penaltı kazanan APOEL, Gustavo Manduca'nın golüyle 1-1'lik beraberliği yakaladı.
İlk yarısı bu skorla sona eren maçın ikinci yarısında gol sesi çıkmayınca karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sona erdi.
Bu sonucun ardından Ajax 2 puana yükselirken APOEL ise gruptaki ilk puanını aldı.

G GRUBU:

S.LIZBON 0- CHELSEA 1

José Alvalade Stadı'nda oynanan ve İspanyol hakem Antonio Mateu Lahoz'un düdük çaldığı karşılaşmadan galip ayrılan taraf 1-0'lık skorla Chelsea oldu.
İngiliz temsilcisine galibiyeti ve 3 puanı getiren golü 34. dakikada Nemanja Matic kaydetti. Aldığı bu galibiyetle Chelsea grupta 4 puana yükseldi ve liderlik koltuğuna oturdu.

Haberin Devamı

SCHALKE 1- MARIBOR 1

Veltins-Arena'da oynanan ve İspanyol hakem Carlos Velasco Carballo'nun düdük çaldığı karşılaşma 1-1 eşitlikle sonuçlandı.
Karşılaşma öncesind emutlak favori konumunda bulunan Schalke karşısında Maribor'u öne geçiren gol 37. dakikada Damjan Bohar'dan gelirken, Ruhr ekibinin eşitlik sayısını Hollandalı yıldızı Klaas-Jan Huntelaar 56. dakikada attı.
Puanların paylaşıldığı bu maç sonrasında Schalke 04 ve Maribor 2'şer puana yükseldi.

H GRUBU:

S.DONETSK 2- PORTO 2

İlk yarısı golsüz berabere geçilen karşılaşmanın 52. dakikasında Alex Texeira'nın golüyle ev sahibi Shakhtar Donetsk 1-0'lık üstünlüğü sağladı.
Hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği mücadelenin 85. dakikasında Luiz Adriano Porto ağlarını bir kez daha sarsınca Shakhtar 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.
Lviv Arena'da oynanan maçın 89. dakikasında penaltı kazanan Porto'da Jackson Martinez topu ağlara göndererek skoru 2-1'e getirdi ve son dakikalara takımını umutlu bir şekilde soktu.
Mücadelenin uzatma anlarında bir kez daha sahneye çıkan Kolombiyalı golcü Martinez, attığı golle durumu 2-2'ye getirdi ve takımına 1 puanı kazandırdı.
Bu sonucun ardından Porto 4 puana, Shakhtar Donetsk ise 2 puana yükseldi.

Haberin Devamı

BATE 2- A.BILBAO 1

Borisov Stadı'nda oynanan mücadeleyi Beyaz Rusya temsilcisi 2-1'lik skorla kazandı ve rakibine büyük bir şok yaşattı.
BATE'ye galibiyeti getiren golleri 19. dakikada Denis Polyakov ile 41. dakikada Aleksandr Karnitskiy kaydetti. 45. dakikada Aritz Aduriz ile tek gol bulan Athletic ise, ikinci yarıda yaptığı baskıdan gol çıkaramadı ve maçtan puansız ayrıldı.
Bu sonucun ardından BATE gruptaki ilk puanlarını aldı ve 3. sıraya yerleşti. Athletic Bilbao ise 1 puanla grubun son sırasında kaldı.