Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Devler Ligi'ne taş gibi savunma

Devler Ligi'ne taş gibi savunma

Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkmayı ilk hedef olarak belirleyen Beşiktaş, Pepe transferiyle bu anlamdaki en büyük hamleyi yaptı. Portekizli yıldızın gelişiyle birlikte Kartal rüya gibi bir defans hattı yarattı.

Devler Ligi'ne taş gibi savunma

Yıllardır savunmada ciddi kriz yaşayan ve Ronaldo-Zago ikilisinden bu yana aradığı stoper tandemini bir türlü yaratamayan Beşiktaş, bu kez sorunu kökünden çözdü... Pepe transferiyle birlikte hem defansa aranan lider bulundu hem de taraftarın yıldız isteği karşılandı.

Hepsinden önemlisi, Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkma hedefi doğrultusunda taş gibi bir savunma hattı yaratıldı. Sol bekte kariyeri kupalarla dolu Barcelona’nın eski yıldızı Adriano, sağ bekte Türkiye’nin en iyisi olarak gösterilen Gökhan Gönül oynayacak. Stoperde ise müthiş bir sezon geçiren Marcelo ile 10 yıl Real Madrid’de forma giyen Pepe görev yapacak.

Marcelo Lyon’a satılmıyor

Beşiktaş bu dörtlüyle Süper Lig’in en iyi savunma hattını oluştururken, otoritelere göre de Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir defans kurdu. Lyon’un 8.5 milyon Euro’ya çıkan teklifine rağmen Marcelo’yu göndermeyen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Pepe transferiyle birlikte Şenol Güneş’in de yüzünü güldürdü. Siyah-Beyazlı taraftarlar artık forvet transferini beklemeye başladı.

Haberin Devamı

Sol bek alternatifi: Caner

Sol bekte Adriano ile Caner Erkin arasında büyük forma rekabeti yaşanacak. Brezilyalı oyuncu, Caner sakatlıktan çıktığı için bir adım önde gözüküyor. Buna rağmen aşil tendonundaki sakatlığı atlatan Caner idmanlarda büyük bir hırsla çalışıyor.

Sağ bek alternatifi: Beck

1 sene sözleşmesi kalan Andreas Beck, özellikle Almanya’dan teklif almasına rağmen Beşiktaş’ta kalmayı tercih etti. Başarılı futbolcu, sağ bekte Gökhan Gönül ile forma rekabetine girecek.

Stoper alternatifi: Tosic

Pepe’nin gelişiyle birlikte Tosic yedeğe çekilecek. Sol bek olarak alınmasına rağmen stoperde geldiği günden bu yana özverili bir performans ortaya koyan Sırp futbolcu, Pepe’nin alternatifi olarak şans bulacak.

Stoper alternatifi: Mitrovic

Geçen sezonun devre arasında Rijeka’dan alınan Mitrovic, özellikle Türkiye Kupası maçlarında kendini göstermeye çalışacak. Hem Şenol Güneş hem de yönetim, 23 yaşındaki stoperi geleceğe yatırım olarak görüyor.

23 Temmuz’da gelecek

Real Madrid ile sezonu tamamladıktan sonra dinlenmeden Konfederasyon Kupası için Rusya’ya giden Pepe, yaklaşık 2 hafta izin yapacak. Eşi ve ailesiyle birlikte ABD’ye gitmeye hazırlanan Pepe’nin 23 Temmuz’da İstanbul’da olması bekleniyor. Pepe’nin yanı sıra Portekiz Milli Takımı’nda onunla birlikte forma giyen Quaresma da bu tarihte çalışmalara başlayacak. Bu ikili 16-20 Temmuz tarihleri arasındaki Çin kampını kaçıracak.

Haberin Devamı

(Fanatik)