Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Advocaat: "Bana göre herkes suçlu"

Advocaat: "Bana göre herkes suçlu"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanşında Rus temsilcisi Krasnodar'la 1-1 berabere kalarak elenmeleriyle ilgili "Bana göre herkes suçlu. Gerçekçi olmamız lazım. Ligde, önümüzdeki sezon Avrupa'da yer almak için çalışacağız." dedi.

Advocaat: "Bana  göre herkes suçlu"

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Advocaat, her iki maçta da Krasnodar'ın kendilerinden iyi olduğunu belirtti.

Alınan sonuçlarda herkesin suçlu olduğunu vurgulayan Hollandalı teknik adam, şunları kaydetti:

"Çok fazla bahane bulabilirsiniz. Sebep basit, gözlerinizi açın. Ben gözlerimi açıyorum. Bana göre herkes suçlu. Gerçekçi olmamız lazım. Ligde, önümüzdeki sezon Avrupa'da yer almak için çalışacağız. Bahane bulmak kolay. İki maçta da rakip bizden iyiydi. Belki onların hocası, oyuncuları daha iyi. Sebep basit, iki maçta da bizden daha iyiydiler."

Krasnodar'ın forveti Fedor Smolov'un süperstar olmadığını söyleyen Hollandalı çalıştırıcı, "Süperstar olsa Krasnodar, Fenerbahçe gibi takımlarda olmaz." yorumunda bulundu.

Advocaat, bir basın mensubunun "Anelka Fenerbahçe'ye geldiğinde 26 yaşında süperstardı. Fenerbahçe Manchester United, Galatasaray, Beşiktaş maçlarında çok iyiydi şimdi bu durumda. Değişimin sebebi ne?" sorusuna ise şu cevabı verdi:

"O dediğiniz oyuncuyla (Anelka) ilgili bir şey söyleyebilirim ama söylemeyeceğim. Değişim ise belki benim yüzümdendir. Bunu oyunculara sormalısınız. Eğer dürüstlerse cevabını alırsınız."

Haberin Devamı

Advocaat, "Kamuoyunda yaptığınız açıklamalardan sonra, yönetim tarafından gönderilerek tazminat almak istediğiniz şeklinde yorumlar yapılıyor. Ne söylersiniz?" sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Siz bir yalancısınız. Bir hikaye yazıyorsunuz ve söylüyorsunuz. Bu kararı verecek olan şu an için yönetimdir. Belirttiğiniz argümanlar tamamen gerçek dışı. Bir gün bir şeyler olduğunda belki size gerçek hikayeyi anlatırım. Ben bu konuda son derece basit birisiyim."

"İkincilik ve Türkiye Kupası'nı kazanmak başarıdır"

Advocaat, takımının Spor Toto Süper Lig'i ikinci bitirip, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanması halinde bu sezon için başarılı olacağını söyledi.

Ligde önlerine bakmaları gerektiğini aktaran Hollandalı teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avrupa'dan elenebiliriz. Belki de kendimizi oralarda görüyorduk. Belki de basın Fenerbahçe'nin sezon başında şampiyon olacağını bekliyordu. Neye dayanarak? Bu takım ligi ikinci bitirir ve kupayı alırsa çok iyi iş çıkardı sayabiliriz."

Haberin Devamı

"Oyuncularım çok üzgün"

Advocaat, futbolcularının elenmekten dolayı çok üzgün olduğunu dile getirdi.

Takımdaki herkesin alınan sonuçtan üzüntü duyduğunu anlatan tecrübeli teknik adam, "Taraftar da üzgün. Artık bu maçı düşünerek devam edemeyiz. Bizi pazar günü bekleyen bir maç var. Turu geçmek istiyorduk. Onların takıma bakıyorsunuz, bize bakıyorsunuz, onlar daha iyiydi." şeklinde konuştu.

Futbolda kötü sonuçların olduğunu vurgulayan Advocaat, "Barcelona 4-0 yeniliyor. Muhakkak Fenerbahçe'den daha iyi takımlar var. Kendimizi geliştirmeliyiz. Ligde ve kupada hala mücadele etmeliyiz. Basın olarak çok fazla hikaye istiyorsunuz ama Barcelona 4-0 yeniliyorsa biz de yenilebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Advocaat, "Chelsea kötü gidince sistem değiştirdi siz neden değiştirmediniz?" sorusu karşısında, "Chelsea'yle kesinlikle kıyaslama yapmayalım. Bir oyuncuya ihtiyaçları varsa 45 milyon avro veriyorlar. Onlar ne isterse oynuyorlar. Fark budur. Sistem değil. Sistem fark etmeksizin istediklerini yapabiliyorlar. Eksik olunca 15 milyon avroya oyuncu alabiliyorlar ama biz 5 milyon avroya transfer yapamıyoruz." cevabını verdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin çok büyük bir kulüp olduğunu da vurgulayan Advocaat, sarı-lacivertlilerin önümüzdeki sezonlarda istediklerine ulaşacağını sözlerine ekledi.