Gazete Vatan Logo
Futbol Dick Advocaat'tan önemli açıklamalar! F.Bahçe, Persie, Yıldırım...

Dick Advocaat'tan önemli açıklamalar! F.Bahçe, Persie, Yıldırım...

Hollanda Milli Takımı teknik direktörü olarak 62 maçta elde ettiği 37 galibiyetle rekor kıran ve Portakalların en çok galibiyet alan çalıştırıcısı olan Dick Advocaat özel açıklamalar yaptı, eski takımı Fenerbahçe, Robin van Persie, Sneijder ve Babel için çarpıcı tespitlerde bulundu.

Dick Advocaat'tan önemli açıklamalar! F.Bahçe, Persie, Yıldırım...

Ajansspor’da Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Dick Advoocat, “Hollanda’nın en çok galibiyet alan teknik direktörü olarak rekor kırdım. Romanya maçındaki galibiyetten dolayı da son derece mutluyum. Galibiyetler her zaman önemlidir. Daha önceden de söylediğimi gibi artık Hollanda milli takımını bıraktım; ancak antrenörlüğü hayır. Çalışmaya devam edeceğim. Milli takımı bırakma nedenimi daha önce açıklamıştım. Galibiyet rekoru kırdım. Belki bir şeyler değişmeli bu aşamadan sonda diye düşündüm. Eğer ilginç teklifler olursa elbette bunları değerlendireceğim. Yeni bir başlangıç. Taze bir heyecan… Türkiye’de yeniden çalışmak fikri de bana cazip geliyor. Her şey mümkün. Şu ana kadar Türkiye’den teklif almadım. Zaten sadece Hollanda milli takımındaki işime odaklanmıştım” dedi.

"FENERBAHÇE’YE BİRAZ ZAMAN VERİLMELİ"
Fenerbahçe’yle ilişkilerini devam ettirdiğini belirten Advocaat, “Fenerbahçe şu ana kadar neden istediği sonuçları alamadı sorusuna cevap vermek kolay değil. Aykut Kocaman yeni bir takım kuruyor. Yeni oyuncular var. Bu tür durumlar her zaman biraz zamanı gerektirir. Bence teknik direktör ve oyunculara biraz zaman vermeliyiz. Ama süre uzamamalı. Kısa zamanda istenilen seviyeye gelmeliler” şeklinde konuştu.
"AZİZ YILDIRIM’LA SORUN OLDU MU?"
Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım’la iyi ilişkilere sahip olduğunu belirten Advokaat, “Her zaman birbirimize karşı dürüst olduk. Ama yanı zamanda yönetim kurulunda yer alanlarla da iyi ilişkilerim oldu. Bize her zaman açık davrandılar ve destek oldular” dedi.
"FENERBAHÇE BU SEZON ŞAMPİYON OLABİLİR Mİ? "
Fenerbahçe’nin iyi sonuçlar almaya başlayacağına inandığını belirten Hollandalı teknik adam, “Kesinlikle iyi sonuçlar almaya başlayacaklar. Ama biraz zaman tanımak gerekir. Ancak sezon sonunda şampiyonluğa ulaşabilirler mi bilmiyorum. Türk ligi gerçekten çok zor. Sonuca gitmek sanıldığı gibi kolay olmuyor. Bence iyi çok, yarışmacı takımlar var. Şampiyon olmak için gerçekten çok iyi bir takım olmanız gerekiyor. Ben Fenerbahçe’nin şampiyonluğa ulaşabileceği konusunda emin değilim. Fakat kısa bir zaman sonra yükselişe geçeceklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
"ROBIN VAN PERSIE İLE HİÇBİR KONTAĞIM YOK "
Tecrübeli teknik adam Robin van Persie ile hiçbir bağlantısının olmadığını açıkladı. “Onunla bir sorunum yok. O dünyanın en iyilerinden bir tanesi. Sadece iletişimim yok. İyi bir oyuncu; ancak her zaman fit olamıyor. Devam eden sakatlık sorunları olabilir; ancak ben futbolcu kalitesinden asla şüphe etmedim. Son derece iyi bir futbolcu. Fiziksel problemleri var. Sorun bu. Bence futbol kariyerini devam ettirmeli. Daha 33 yaşında.”
"SNEIJDER GERÇEK BİR KAPTAN "
Wesley Sneijder ile ilgili düşüncelerini de belirten Advocaat, “Sneijder dün akşam Romanya karşısında 20 dakika oynadı. Bana göre çok iyi iş yaptı. Gerçekten çok büyük bir oyuncu. Dünyanın en iyi oyuncularından bir tanesi olarak Galatasaray’da bence çok başarılı oldu. Şu anda takımı Nice’deki durumu hakkında kesin kanaatlerim yok; ancak Sneijder çok büyük bir futbolcu. Karakter olarak da beğeniyorum onu. O gerçek bir kaptan. Şimdi hem Sneijder hem de van Persie için belli düşüşlerin olması normal. 33-34 yaşlarında bunlar olabilir; ama bence hâlâ çok iyi oyuncular” dedi.
"BABEL’İ ALKIŞLIYORUM"
Beşiktaşlı Ryan Babel’in Hollanda milli takımında çok iyi işler yaptığını belirten tecrübeli futbol adamı, “Babel tam istediğim gibi, çok iyi bir performans gösteriyor. Ayrıca Beşiktaş’taki performansını alkışlıyorum. Çok iyi işler yapıyor. Evet benim yönetimimde tam bir forvet olarak oynadı. Son maçlarımızda forvet olarak oynadı; çünkü forvet olarak oynayabiliyor. Kanatlarda da oynayabiliyor. Bu onun en büyük avantajı. Bence forvet olarak da çok başarılı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı