Gazete Vatan Logo
Futbol Dikkat 'Panzer' ezebilir!

Dikkat 'Panzer' ezebilir!

Almanlar kalede Neuer, güçlü orta sahaları ve formda Gomez ile sadece grubun değil turnuvanın da favorilerden. Polonya çeyrek final yapabilir, Kuzey İrlanda’nın hedefi ise en iyi üçüncü olmak

Dikkat 'Panzer' ezebilir!

SON dünya şampiyonu Almanya, Avrupa’nın en büyük kupasını en son 1996 senesinde kazandı. Oliver Bierhoff’un kaydettiği altın golün üzerinden tam 20 yıl geçse de Almanya son 4 turnuvada 1’er kez final ve yarı final gördü.

Löw’ün takımı, Brezilya’daki başarının ardından kısa bir süre sallandı ancak çabuk toparlandı. 2 yıl öncesindeki kadrodan Lahm, Mertesacker ve Klose yok. Schweinsteiger ve Hummels sakatlıktan yeni döndüler. Bu sorunlar takımın savunmasını etkiliyor. Almanya, elemelerde 9 gol yedi, turnuva öncesi 4 hazırlık maçında sadece 1 kez kalesini gole kapattı. Defansta sakatlanan Rüdiger’in yerine kadroya alınan Tah ve Hector yeterli tecrübeye sahip değiller.

4-2-3-1’DEN VAZGEÇMEZ

BEŞİKTAŞ’TA geçirdiği harika sezonun ardından milli formaya yeniden kavuşan Mario Gomez ve Schalke 04’teki formuyla dikkat çeken Leroy Sane, Löw’ün yüzünü güldürmekle kalmadı, kafasını da bir hayli karıştırdı. Tecrübeli teknik adam, hazırlık maçlarında farklı formasyonlar denedi. Örneğin Slovakya ve İtalya karşısında 3-5-1-1, bazen de 4-3-3 dizilimle izledik. Buna rağmen Löw’ün 4-2-3-1’den kolay kolay vazgeçmeyeceğini ve Mario Götze’yi ilk 11’de oynatmasını bekliyorum.

Haberin Devamı

ALMANYA, dünya çapında kalecisi Manuel Neuer, topa sahip olan ve hızlı pas yapan güçlü orta sahası ile sadece C Grubu liderliği değil, EURO 2016 şampiyonluğu için de favori takımlardan biri. Neuer ile birlikte Toni Kroos, Sami Khedira, Mesut Özil ve Müller’in sergileyecekleri performans Fransa dönüş biletinin tarihini belirleyebilir...

Polonya 2016’nın sürprizini yapabilir

POLONYA 33 golle elemelerin en golcü takımıydı. Sadece Lewandowski gibi bir yıldızla değil, fizik gücü ve takım oyunuyla da dikkat çekiyor. Krychowiak orta sahanın dinamosu. Zielinski ve Kapustka gibi 2 yıldız adayı var. Teknik patron Nawalka, leblebi gibi gol atan takımının defans zaafına çözüm bulursa Polonya sürpriz yapıp çeyrek finali bile görebilir.

Ukrayna artık çok daha formda

DEFANSİF ve yavaş oyunuyla bildiğimiz Ukrayna, turnuva öncesinde oynadığı hazırlık maçlarında daha pozitif bir görüntü çizdi. Romanya ve Arnavutluk karşısında toplam 7 gol bulan Ukrayna’da Yarmolenko ve Konoplyanka takımın kaderini direkt etkilese de forvette Seleznyov, ortada Garmash ve Stepanenko, defansta Khacheridi ve kalede Pyatov’u unutmamak gerek.

Haberin Devamı

K.İrlanda’nın yıldızı eski Rizeli

TARİHİNDE ilk kez Avrupa Şampiyonası’na katılan K.İrlanda, hazırlık maçlarında oyun yapısı Ukrayna’ya benzer takımlarla karşılaştı. Belarus ve Slovenya’yı yenip Galler ve Slovakya ile berabere kaldılar. Teknik direktör O’Neill, S.Davis ve Evans’ın tecrübelerinden faydalanırken takımın tek yıldızı 2 sezon önce Rize’den tanıdığımız Kyle Lafferty.

İşin rengini değiştirebilirler

C Grubu’nda Ukrayna ve Kuzey İrlanda’nın hedefi, en iyi üçüncüler arasına girebilmek. Bunun için de birbirleriyle oynayacakları maçı kazanmak şart. Fransa’da şampiyonluğun favorilerinden Almanya ve Polonya’dan puan almaları çok zor gözükse de gruptaki son maçların stratejisi veya kadrosu bazen farklı olabiliyor; bu da işin rengini değiştirebiliyor.

Haberin Devamı