Gazete Vatan Logo
Futbol Dilmen'den bomba iddia: "Sneijder'den kurtulmak istiyorlar"

Dilmen'den bomba iddia: "Sneijder'den kurtulmak istiyorlar"

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV Spor'da yayınlanan Yüzde yüz futbol programında gündemle ilgili çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

Dilmen'den bomba iddia: "Sneijder'den kurtulmak istiyorlar"

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV Spor'da yayınlanan Yüzde yüz futbol programında gündemle ilgili çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

"Beşiktaş'ın omurgası..."

"Bugün bir arkadaş bakmış. Itandje, Adana, Antep ve Rize'de oynamış hepsi düştü. Rize'de başladı Itandje, 3 takımı da düşürdü. Enteresan geldi bana. Yine şampiyon oldu Beşiktaş. Şu takım önde diyemeyiz. Takımın omurgası, stoperi, orta sahası, forvet arkası, forveti, solu-sağı değişmiş; bir teknik direktörü değişmemişti. O yüzden favoriydi belki de Beşiktaş. Şenol hocanın daha ofansif felsefesinin, deplasmandaki performansının yanı sıra Beşiktaş tam ev sahibi oldu. 2-3 seneyi başka yerlerde geçirdiler, ev sahibi avantajı fazla yoktu. Dolu dolu oynarak başladılar. Favori gibi oynadı. Favori kadar gol attı, yedi, şut attı, korner attı. Sert maçlar oynadılar Şampiyonlar Ligi'nde ve sonra Avrupa Ligi'ndeki Lyon maçları. Çok yorucu bir sezonunun son haftasını 4 golle süslüyorsun. Lay lay lom derken 4 ile başlayıp 4 ile bitiriyorsun. "

Haberin Devamı

"Şenol Güneş karakterini gösteriyor"

"Şenol Güneş karakterini gösteriyor, şu maçta bile oyun içerisinde. Hala ciddiyetinde, demeçlerinde de görüyoruz. 70 puan sınırı aşan Başakşehir var. Yükselen bir takım ve hocası var. Adebayor sert maç oynamış, Emre defalarca oynamış. Visca gibi yetenekli oyuncuları var. Tecrübeli bir takım oldular. Onlar da hak ettiği Şampiyonlar Ligi elemesinde. Ciddi şekilde dezavantaja rağmen. Başakşehir lig ve kupada sonuna kadar geldi. Onları tebrik ederiz. Kadro değişti teknik adam değişmedi Beşiktaş'ta.

"Kocaman F.Bahçe'nin başında olsaydı..."

Aykut Kocaman ile en az bir tane daha şampiyonluk gelirdi diye düşünüyorum. İddialı da konuşmak istemiyorum. Kocaman'ın oyun sistemi Ersun Yanal döneminde çok değişmemişti. Sonra İsmail Kartal geldi. Fenerbahçe yeterli gördü hep kadroyu. Şablon değişmedi hiç. 45 gollü forvet hattı (Emenike-Sow-Webo) olan kadro yaşlanmıştı ama yenilemediler. Diego alındı bir tek.

"G.Saray'ın coşkusu düşüyor..."

Coşkuda azalma oluyor bazen bunu en yakın örneğini Galatasaray'da gözlemliyoruz. Galatasaray'da yoğunlukta bu. Uç bir başarı ve uç bir düşüş oluyor. Transferlerle bakacağız, teknik adamlara bakacağız.

Haberin Devamı

"F.Bahçe'de 4 transfer olacak..."

"Volkan'ın önündeki 4'lüden 3'ü kalacak belli. Hasan Ali, Kjaer ve Skrtel. Souza banko oynar. Topal yedek olabilir. İki transfer olabilir. Öndekilerden irini tuacaklar. 4 farklı oyuncu olacak Fenerbahçe'de. Valbuena geliyor. Problem çözücü bir oyuncu. Penaltı yapar, rahat adam geçiyor. Beşiktaş maçından çok etkilenmiş. Gelme sebeplerden biri oymuş. Forvet arkasında da oynayabilir. Bu büyük avantaj. Önde Van Persie kalacağından, Fernandao ile de devam edeceklerinden bir santrfor düşünüyorlar. Van Persie kalıyor diye biliyorum. Fernandao ile de devam edecekler. Fenerbahçe'nin 11'inde 3-4 değişiklik olacaktır. Gol ortalaması iyi van Persie'nin ama açlığı-tokluğu önemli. Fiziksel durumu önemli. 11'de 7-8 değişiklik olacağını sanmıyorum."

"Aziz Yıldırım'ın kredisi sıfır..."

"Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin durumu farklı. Trabzon'da Ersun hoca ile Galatasaray'da Tudor ve Dursun Beyle ilgili. Fenerbahçe'de Aziz Bey ile ilgili durumlar var. Beşiktaş'ta Fikret Orman'ın kredisi var. Dursun Özbek'in ve Fenerbahçe'nin Ali Koç'un açıklaması sonra Aziz Yıldırım'ın kredisi sıfır. Aziz Bey bence Türk sporunun en büyük başkanı olmasına rağmen, Ali Koç'un sözlerinden sonra futbol takımın başarısızlığında Aziz Bey için zor günler başlar. İlk 4 maçın 2'si kaybedilse, 10. haftada Ali Koç sesleri tribünlerde yükselir, bu da etkiler. Galatasaray'da Tudor'un daha fazla kredisi var Dursun Bey'den. Bursa tarihinin en büyük sezonlarından biri şampiyon olduğu sezon değil, bu sezondur. Bu sezon onlara bir derstir. Kadrosu çok yetersiz."

Haberin Devamı

"3.'lük kimsenin umurunda değil"

"Fenerbahçe ve Galatasaray'ın statlarına bakınca lig tablosunu anlıyorsunuz. Fenerbahçe'nin deplasmanda potansiyeli var, Galatasaray'da da var ama taraftarları kaçtılar. 3.'lük kimsenin umrunda değil. Bir tek futbolcuların umrunda daha çok tatil yapayım diye. Galatasaray'da bir şeyler oluyor. Oyuncu verdik diye duyduk da, aldık diye bir şey duymadık. Fenerbahçe'de 4 tane aldık diye duyduk. "

Haberin Devamı

"G.Saray Sneijder'den kurtulmak istiyor!"

"Bruma uçağa bindi gitti Leipzig'e. 12.5+2.5'a. Şu anda Galatasaray'ın da enteresan durumu var. Sneijder'den kurtulmak istiyorlar maliyetten dolayı. Bruma gitti, Podolski gitti. A planı boşaltmak. Boşaltarak transfer yapacaklar. Fenerbahçe, Emenike'den nasıl kurtuluruz diye düşünüyor. Takımın lideri Sneijder'den nasıl kurtuluruz diyor Galatasaray."

"Fikret Orman'a katılmıyorum"

"Alınacak oyuncular kimler? Fenerbahçe'de vay be ne adam aldı diyecek biri gözükmüyor. İyi oyuncular ama sansayonel değil. Talisca'yı kim biliyordu, bu kadar potansiyelli olduğunu? Galatasaray mecburi bir kumar oynadı. Sabri'yi paraya çeviremeyeceğine göre, Sneijder'i çevirebilir. Taraftar benim iyi takımım olsun, 50 ile mi yaparsın 5 ile mi yaparsın beni ilgilendirmez diyor. Tudor iyi bir sezon başı hocası, ısrarlıyım bu konuda. Kriz yönetiminde yüzde yüz Fatih Terim. Fikret Orman'a katılmıyorum ben alırım Şenol hoca oynatır diye bir şey yok. Antrenör bir şeyler istemiştir Galatasaray'da. "

"Özbek psikolojik olarak..."

"Dursun Özbek psikolojik olarak sıfır krediyle geliyor. Galatasaray 4 maçın 2'sini kaybetse sesler başlar. Aynı şeyler Ali Koç'un açıklamalarından sonra Aziz Bey için de geçerli. Ali Koç da çıktı heyecanlandırdı. Başarısızlıkta Ali Beyin başkanlığı konuşulur. Aziz Bey'in karşısına ciddi rakip çıkmamıştı. İlk ciddi olarak isim veren Aziz Bey oldu. Ali Bey de söylediğini bu yıl da tekrarladı. Gizli saklı bir şey olmadı. Aziz Yıldırım'ın karşısında sert rakip yoktu. Ali Koç her isme sert gelecek bir rakip. Sevilen bir isim. Önemli ekonomik şirket sahiplerinin taşın altına eline sokması Fenerbahçe'nin büyüklüğündendir. Her kulübe nasip olmaz bu. "

"Sneijder'ni gitme ihtimali çok yüksek"

"Sneijder'in gitme ihtimali çok yüksek, Rodrigues bile düşünülüyor. Eren derde deva olmadı. Sinan'ın bu küskün hali... De Jong'dan beklenti mümkün değil. 15-20 günü beklemekte fayda var. Gökhan Gönül, Tolga ve Necip Türkiye'de doğmuş. Beşiktaş'ın ilk 11'inde Türkiye'den yetişen bir Gökhan var. Atiba Afyonlu değil Kanadalı. Seninin şampiyon takımında tek bir Türkiye doğumlu oyuncu varsa 11'de, gerisi ne yapsın? Almanya'da yetişen oyuncularımız var. Basketbol takımlarını göreceğim ben bu sene. İki oyuncu görsen yolda tanımazsın. Melih'i bilirsin bir de Cedi'yi. Basketbol daha facia. Avrupa'da Dixon, burada Muhammed Ali."

"Şuç mu işlemişler?"

Rıza hoca müthiş bir sezon geçirdi. Antrenörlüğü de futbolculuğu gibi. Ümit Özat kısıtlı kadrosuyla çok iyi bitirdi. Rıza hoca ligin ikinci yarısında ilk 3'te. İrfan hoca lige çıkarmış, yollar ayrılıyor. İstanbulspor'un hocası istifa etmiş. Şampiyon olmuşlar suç mu işlemişler? Çalışmış, sevinci ve hüznü yaşamış, koskoca şehri çıkarmış. Uzaya mı çıkaracaktı? Ben anlamıyorum. Türkiye'de hep şu var; hoca mı yaptı ben yaptım diyorlar. Kompleksten sanırım bu.

Kaynak: Ajansspor