Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Dilmen: 'Kırmızı kar yağmazsa...'

Dilmen: 'Kırmızı kar yağmazsa...'

NTV Spor'un ünlü yorumcusu Rıdvan Dilmen, Trabzonspor-Beşiktaş maçının ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Dilmen: 'Kırmızı kar yağmazsa...'

NTV Spor'un ünlü yorumcusu Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın deplasmanda 4-3 kazandığı Trabzonspor maçının ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dilmen, müthiş maç için, "Bu maç 10 sene sonra bile hatırlanacaktır. Kadıköy'de oynanan 4-3'lük Fenerbahçe-Beşiktaş maçı gibiydi" dedi.

Rıdvan Dilmen'in açıklamaları şöyle:

- Harika bir maç oldu. Beşiktaş iki kez öne geçmesine rağmen maçı kaybedebilirdi. Maçın son dakikasında da golünüzü defansif orta sahanız atıyor. Bugün kimsenin iki dakikalığına lavoboya gidecek zamanı yoktu. Öyle bir maç oldu. Beşiktaş'ın ve Trabzonspor'un ortak bir özelliği var. İki takımın futbolcuları da oyun oynamak istiyor. O yüzden çok keyifli bir maç oldu. Açık konuşmak gerekirse Beşiktaş bu ligin çok üzerinde bir takım. Beşiktaş'ın en büyük rakibi zemin olur. Köstebek yuvasına dönmüş bir zeminde oynarsa oynama iştahı kaçar Beşiktaş'ın.

- Beşiktaş'ın korkunç silahları var. Her an darbeyi yiyebilirsiniz. Beşiktaş dolu dolu oyunuyla keyif vererek kazandı. Avrupa Kupası'ndaki başarısı da tesadüf değil. Çünkü oralarda da hep iyi zeminler var. Umarım Lyon'un da zemini düzgün olur. Şenol Güneş'in kafasında kesinlikle beraberlik yok. Çok pozitif bir teknik adam. Beşiktaş kırılma anları yaşadı. Farkı ikiye yakalama şansları buldular. Kaçırdı, golü yedi. Atiba'ya git golü at demedi Şenol hoca. Beşiktaş geçen hafta 3-0 galipken son dakikada 6-7 kişi gole gidiyordu. Antrenörün belli bir oyun sistemi var. Geçen seneden çok oyuncu farkı var ama sistemi aynı.

Haberin Devamı

"Kadıköy'de oynanan 4-3'lük Fenerbahçe-Beşiktaş maçı gibiydi"

- 7 gol olmuş, her türlü gol atılmış, ama 3 dakika uzatma veriliyor. En değerli gol Atiba'nın golüydü. Trabzonspor taraftarı bugün her şeyi yaşadı. Çok inişler, çıkışlar yaşadılar. 4-3 olduğunda bile kimse maçın bu skorla biteceğinden emin değildi. Bu maç 10 sene sonra bile hatırlanacaktır. Kadıköy'de oynanan 4-3'lük Fenerbahçe-Beşiktaş maçı gibiydi. Hani kaleye Pancu'nun geçtiği maç. O maç hala konuşuluyor. Bu maç da öyle olacak.

- Beşiktaş öyle maçlar oynadı ki... Ben Benfica karşısında dönerim buradan da dönerim diyor artık. Galatasaray maçında da dönmüşlerdi. Beşiktaş'a karşı her takımın faul ortalamaları fazladır. İstatistikler yalan söylemez. Büyük takımların olduğu bir yerde bir takım için favori demek çok zordur. Ancak herkes Beşiktaş'a favori diyordu. Kırmızı kar yağmazsa Beşiktaş şampiyon olur. Artık değişmez bu durum. Bize olmuştu bir kere, ilk 11'imizden 6 futbolcu sakatlanmıştı. Umarım öyle bir şey olmaz tabii.

Haberin Devamı

- Trabzonspor'un bir ışığı var, artık bunu görebiliyoruz. İki-üç senedir bunu göremiyorduk hiç. Trabzonspor çok iyi takım. Beşiktaş'ı Lyon karşısında favori görüyorum. Mesela Manchester United'ı hiç istemezdim. Lyon'u çok büyüttük gibi. Ciddiye alınması gereken bir takım tabii ama Beşiktaş da öyle kolay kolay yenilecek bir takım değil. Lyon çok güzel şehir. Statları da harika. Gidip görmek lazım aslında. Sen gidecek misin Güntekin?

(Sporx)