Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Dilmen: "Net kırmızı karttı"

Dilmen: "Net kırmızı karttı"

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasını değerlendirdi.

Dilmen: "Net kırmızı karttı"

Usta futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV Spor'da Trabzonspor - Fenerbahçe maçını değerlendirdi.

Dilmen'in ilk yarı değerlendirmesi:

Pereira'nın Alper'e yaptığı müdahale sonrası kırmızı kart görmesi gerektiğini söyleyen Dilmen, "Trabzonspor adına hayal kırıklığı yaşadım, Fenerbahçe'yi çok beğendim. Trabzon gibi bir deplasmanda tek kale maç yaptılar. Fenerbahçe maçı kaybedebilir, o ayrı konu ama şu an oyunu kazanmış durumdalar. Fenerbahçe'nin oynadığı oyunu oldukça pozitif görüyorum. Volkan'a hemen hemen top gelmedi. Hakem de maçı iyi yönetmeye çalışıyor ancak bence hata yaptı. Pereira'ya net kırmızı kart çıkarmalıydı." dedi.

Dilmen'in maç sonu yorumları:

Maçta ikinci yarı oyuna giren Eljif'in iyi bir oyuncu olacağını belirten Dilmen, "İki takımın da eksikleri vardı. Kadro derinliği Trabzonspor'un daha iyiydi. Yedek kulübesinde daha etkili isimler vardı. Ancak Fenerbahçe'nin çok önemli eksikleri vardı. 8 tane ilk 11'de oynatabileceği oyuncudan yoksun oynadı Fenerbahçe. Futbol oyununu başka bir oyun görüyor Aykut Hoca. 21. yüzyılda futbolun değiştiğini düşünüyor ve 'Ben böyleyim' diyor. Ben futbolcuyu gölgesinden tanırım deyip şımarıklık yapmak istemiyorum ama Eljif Elmas olacak bir oyuncuya benziyor." diye konuştu.

Haberin Devamı

Tüm futbolseverlerin maç öncesinde Kocaman'ın Valbuena'yla başlayacağını düşündüğünü dile getiren deneyimli yorumcu, "İkinci yarıda Sosa'nın girişiyle Trabzonspor daha fazla topa sahip olmaya başladı. Ben Sosa'yı forvet arkasından çok savunmanın önünde alıp hazırlayıcı olarak oynatabilirim. Oyun 1-0 olmasa Valbuena girmeyecekti. Geçen hafta Göztepe maçında 1-1'den sonraki Fenerbahçe'ye döndü. Fenerbahçe antrenörü Hasan Ali'yi Josef'in yanında oynattı ama bir çıkmaza girdi. Bizler ve sizler, herkes acaba kim oynar? Herkes Valbuena bugün de oynamazsa Trabzon'dan Paris'e geçer diye düşünmüştür. Aykut Kocaman futbol oyununu başka bir oyun olarak görüyor. Futbolun değiştiğini görüyor ve ben böyleyim diyor. Taktiksel anlamda eksiklerden dolayı bu oyuncu tercihlerini yaparak böyle diyor. Valbuena'yı düşünmüyor. Karşılığını alıyor mu? Aslında almıyor değil. Tabii ki Göztepe ve Trabzonspor maçlarında katkı oldu ama Aykut Kocaman'ın anlayışı bu. Takımda iki Messi olsa, Aykut Kocaman birini oynatır. " ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Palayık'ın kırmızı kartları atladığını belirten Dilmen, "Pereira'nın ve Fernandao'nun direkt kırmızı kart görmeleri gerekirdi. Ali Palabıyık'ı beğendiğim bir hakem ancak hakemler, iyi hakem olduktan sonra maçı idare etmeye başlıyorlar. " dedi.