Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Disiplin ve Demba Ba şart

Disiplin ve Demba Ba şart

Yazarımız Güntekin Onay, transferde geciken Beşiktaş'ın Feyenoord'a karşı nasıl oynaması gerektiğini yazdı:

Disiplin ve Demba Ba şart

BEŞİKTAŞ, transfer operasyonunu UEFA'nın 'deadline'ına kadar sonuçlandıramadı... Geçen sezonun son 5-6 haftasında da Şampiyonlar Ligi bileti cebindeyken avantajını koruyamamıştı. Özellikle mali açıdan Devler Ligi'ne gidememek büyük bir handikap. An itibarı ile siyah-beyazlılar yine Şampiyonlar Ligi'nin kapısında ancak görünen o ki bu kapıdan içeri girme iddiası ve beklentisi kimsede yok. Halbuki bütün planlama ve organizasyon Devler Ligi'ne göre yapılmalıydı. Büyük hedefler koymazsan, iddialı olmazsan hiçbir şey elde edemezsin.

FEYENOORD geçen yıl iyi bir takımdı. Başta teknik direktör Koeman olmak üzere milli oyuncuları Martins Indi ve Janmaat'ı kaybettiler. En golcü oyuncuları Pelle takımdan ayrıldı. Bütün bunlar Beşiktaş için çok büyük bir avantaj. Eleminasyonlu turlarda taktik ağırlıklı, stratejik oyunlar, kadro kalitesi kadar belirleyicidir. Beşiktaş transferleri bitirmemiş olsa bile yine de bu turu geçebilir. Ancak çok uzun bir zaman vardı ve eksikler giderilemedi. Feyenoord karşısında ümit ediyoruz ki tüm bu eksikler ve kadro zaafiyeti tokat gibi Beşiktaş'ın yüzüne çarpmaz.

Haberin Devamı

Geçen yıl özellikle iyi savunma yapan takımlar karşısında pozisyon üretmekte zorlanan, yaratıcılıktan uzak bir Beşiktaş vardı. Gökhan Töre ve Fernandes'in yokluğunu da hesaba katarsak bu sorun daha da büyüyecek gibi.

FEYENOORD DENEYİMSİZ

ÇOĞU kişi Fernandes'in oynadığı bölümlerde sergilediği performansı eleştiriyordu. Ancak ceza sahasına en çok etkili top gönderen ve taşıyan oyuncu Fernandes idi. Duran top kullanma becerisi de takım için çok önemli bir silahtı. Keza Gökhan Töre de Beşiktaş'ı rakip ceza alanına kısa yoldan taşıyan oyunculardan biriydi. Bu kadro çok disiplinli ve güçlü bir savunmanın yanı sıra santrfor Demba Ba'nın da etkisiyle Feyenoord'u geçebilir. Çünkü Hollanda takımları her zaman hücum tandanslıdır.

AYRICA rakip Feyenoord genç ve deneyimsiz bir ekip. Bu iki karşılaşma Beşiktaş için eksiklerini görme açısından önemli bir sınav olacak. Ama bu bir sınava değil, büyük bir fırsata dönüşmeliydi. Transferler için ciddi şekilde geç kalındı. Beşiktaş mevcut kadrosuyla bırakalım güçlenmeyi, güç kaybetti.

Haberin Devamı

Orta saha lazım

BU kadro, mevcut haliyle lig için zaten yetersiz. Özellikle orta alanda pas kalitesi yüksek, oyunun iki yönünü de oynayabilen, duran top kullanan, deneyimli bir oyuncuya kesinlikle ihtiyaç var. Sağ kanatta Gökhan Töre yok, Holosko ile Feyenoord maçları geçilebilir. Eğer transferi resmiyet kazanırsa Vyntra defansif özelliği olan, kalitesi çok yüksek olmasa bile tecrübesiyle pozisyonunu doldurabilecek bir oyuncu.