Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Djokovic çok rahat!

Djokovic çok rahat!

Sezonun son grand slam'i ABD Açık'ta favoriler üst tura çıktı

Djokovic çok rahat!

Sezonun son "grand slam" tenis turnuvası ABD Açık'ta tek erkekler ve kadınlarda 1 numaralı seribaşları ABD'li Serena Williams ve Sırp Novak Djokovic, zorlanmadan üçüncü tura yükseldi.

ABD'nin New York kentinde düzenlenen ve 9 Eylül'e kadar devam edecek turnuvada 4. gün maçları tamamlandı.

Tek kadınlarda 2. tur maçında 1 numaralı seribaşı ABD'li tenisçi Serena Williams, vatandaşı Vania King'i 6-1 ve 6-0'lık setlerle zorlanmadan geçti.

Yaşadığı sakatlıklardan dolayı bu yıl birçok turnuvayı kaçıran ve ABD Açık'a 16 numaralı seribaşı olarak katılan Belarus'tan Victoria Azarenaka, ABD'li Christina McHale'i 6-3 ve 6-2'lik setlerle, 3 numaralı seribaşı Çek Petra Kvitova da vatandaşı Petra Cetkovska'yı 6-4, 6-2'lik setlerle saf dışı bıraktı.

ABD Açık'ta günün en büyük sürprizi, 8 numaralı seribaşı Sırp Ana Ivanovic'in, Çek Karolina Pliskova'ya 7-5 ve 6-4'lük setlerle yenilerek elenmesi oldu. Kanadalı 7 numaralı seribaşı Eugenie Bouchard ise Rumen Sorana Cirstea'yı 6-2, 6-7 ve 6-4'lük üç sette yenerek tur atladı.

Haberin Devamı

Tek erkeklerde dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic, Fransız Paul-Henri Mathieu karşısında 6-1, 6-3 ve 6-0'lık setlerle galip gelerek üçüncü tura kaldı.

Büyük Britanyalı 8 numaralı seribaşı Andy Murray, Alman Matthias Bachinger'i 6-3, 6-3, 6-4'lük üç sette yenerek adını üçüncü tura yazdırdı. 5 numaralı seribaşı Kanadalı Milos Raonic, Alman Peter Gojowczyk'i 7-6, 5-7, 6-4 ve 7-6 sonuçlanan 4 set sonucunda 3-1 yenerek üçüncü turun yolunu tuttu. 9 numaralı seribaşı Fransız Jo-Wilfried Tsonga, Kazak Aleksandr Nedovyesov'u 6-3, 6-4, 6-4'lük üç sette, 10 numaralı seribaşı Japon Kei Nishikori, İspanyol Pablo Andujar'ı rakibinin üçüncü sette sakatlığı nedeniyle çekilmesiyle eleyerek tur atladı.

Beşinci günün programı

ABD Açık'ın beşinci gününde, erkeklerde 2 numaralı seribaşı Roger Federer, Avustralyalı Sam Groth, 4 numaralı seribaşı İspanyol David Ferrer ise bir diğer Avustralyalı Bernard Tomic ile karşılaşacak.

Kadınlarda 2 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep ile Hırvat Mirjana Lucic-Baroni, 5 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova ise Alman Sabine Lisicki ile karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı