Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Djoker şampiyon dinlemedi

Djoker şampiyon dinlemedi

Dünya 1 numarası, Stanislas Wawrinka’yı 7-6, 3-6, 6-4, 4-6 ve 6-0’lık setlerle mağlup ederek finalde Andy Murray’nin rakibi oldu.

Djoker şampiyon dinlemedi

SEZONUN ilk Grand Slam tenis turnuvası olan Avustralya Açık’ın finalinde Andy Murray’nin rakibi olmak için 1 numaralı seri başı Novak Djokovic ile son şampiyon Stanislas Wawrinka karşı karşıya geldi.

MELBOURNE’DE tie-break’e giden ilk seti bu organizasyonda 4 şampiyonluğu bulunan Novak Djokovic 7-6 ile hanesine yazdırmayı bildi. İkinci sette ise toparlanan Wawrinka, rakibinin bir servisini kırdı ve 6-3 ile maça tutundu.

RAKİBİ YORULDU

WAWRINKA’NIN 2 kez servisini kırdığı 3. seti ise 6-4 ile alan Djokovic, 4. sette kontrolü rakibine kaptırdı. 2 kez servis kıran İsviçreli son şampiyon, dünya 1 numarası karşısında 4. seti 6-4 alarak maçı final setine taşıdı.

KARAR setinde ise yorulan rakibini adeta sürklase eden Novak Djokovic, seti 6-0 alarak 5. kez çıktığı Avustralya Açık finalinde Andy Murray’nin rakibi oldu.

SIRP raket, finalden de mutlu sonla ayrılırsa, Roy Emerson’ın ardından, Avustralya Açık’ı 5 kez kazanan ilk tenisçi olacak. Djokovic, finaldeki rakibi Murray’yi, 2011 ve 2013’te yenerek şampiyon olmuştu.

Haberin Devamı

BÜYÜK Britanyalı 6 numaralı seribaşı Murray ile Djokovic arasındaki tek erkekler finali yarın oynanacak.