Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Djokovic finale yükseldi

Djokovic finale yükseldi

Roma Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkekler ve tek kadınlarda finale yükselen isimler belli oldu.

Djokovic finale yükseldi

Roma Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkekler ve tek kadınlarda finale yükselen isimler belli oldu.

Başkentte Foro Italico Spor Kompleksi'ndeki toprak kortlarda oynanan turnuvaya teklerde yarı final maçlarıyla devam edildi. Olumsuz hava koşulları sebebiyle bugüne ertelenen çeyrek final maçında Juan Martin del Potro'yu 2-0 yenen Novak Djokovic, aynı gün yarı final maçına çıktı.

Djokovic, toprak kort sezonunda büyük çıkış yakalayan Avusturyalı Dominic Thiem'i 6-1 ve 6-0'lık iki setle zorlanmadan 2-0 mağlup ederek Roma'da 8. kez finale yükseldi.

Günün çekişmeli diğer yarı final maçında 16 numaralı seribaşı Alman Alexander Zverev, ABD'li John Isner'i 6-4, 6-7 ve 6-1'lik setlerle 2-1 yenerek finalde daha önce Roma'da 4 kez mutlu sona ulaşan Djokovic'in rakibi oldu.

Kadınlar

Tek kadınlarda 3 numaralı seribaşı İspanyol Garbine Muguruza, 8 numaralı seribaşı Ukraynalı Elina Svitolina ile yaptığı yarı final mücadelesi sırasında ilk sette 4-1 gerideyken sakatlandı ve maçtan çekildi.

Diğer yarı final maçında 6 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep ise 15 numaralı seribaşı Hollandalı Kiki Bertens'i 7-5 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yenerek finalde Svitolina ile eşleşti.

Haberin Devamı

Turnuva, yarın tekler ve çiftlerde oynanacak final mücadeleleriyle son bulacak.