Gazete Vatan Logo
Almanya Dortmund ligde yine kan kaybetti

Dortmund ligde yine kan kaybetti

Bundesliga'nın 24. haftasında Hertha Berlin deplasmanına konuk olan Borussia Dortmund sahadan 2-1'lik yenilgiyle ayrıldı ve üç maç sonra mağlup oldu.

Dortmund ligde yine kan kaybetti

Hafta içinde Benfica'yı farklı şekilde yenerek Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale adını yazdıran Borussia Dortmund, lige iyi dönüş yapamadı.

Bu sezon sahasında gösterdiği performansla dikkatleri çeken Hertha Berlin, Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmaya alışılagelmiş baskısıyla başladı. Ev sahibi ekip aradığı golü de erken buldu. 11. dakikada Vedad Ibisevic'in asistinde topu ağlara gönderen Salomon Kalou takımını öne geçirdi. İlk yarının kalan dakikalarında Dortmund aradığı pozsiyonları bulamayınca soyunma odasına 1-0 yenik gitti.

Tuchel'in öğrencileri ikinci yarıya hızlı başladı. Ligin gol kralı Pierre Emerick Aubameyang 55. dakikada ceza sahası içinde sol ayağıyla net bir vuruş yaptı ve skoru eşitledi. Dakikalar 71'i gösterdiğinde Hertha Berlin şık bir serbest vuruş golüyle tekrar öne geçti. Kazanılan serbet vuruşta topun başına geçen Marvin Plattenhardt, kaleci Roman Bürki'yi çaresiz bırakınca ev sahibi ekip sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Bu sezon iç sahada oynadığı 12. maçta 10. galibiyetini alan Hertha Berlin puanını 40'a yükseltirken, Dortmund 43 puanda kaldı.

Haberin Devamı