Gazete Vatan Logo
Futbol Dortmund - Monaco maçı öncesi patlama!

Dortmund - Monaco maçı öncesi patlama!

Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund - Monaco maçı öncesinde, Dortmund kafilesini taşıyan otobüsün yakınlarında patlama meydana geldi.Yaşanan olay nedeniyle karşılaşma yarın Türkiye saati ile 19:45'e ertelendi.

Dortmund - Monaco maçı öncesi patlama!

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk ayağında Borussia Dortmund ile Monaco arasında bu akşam oynanacak maç öncesinde patlama yaşandı.

Borussia Dortmund'un resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, takım otobüsünün yakınlarında patlama meydana geldiği ve oyuncuların güvenli bir bölgeye taşındığı belirtildi.

Açıklamada, olayın ardından kriz masasının toplandığı ve bir kişinin yaralandığı da ifade edildi.

Alman emniyeti, takım otobüsüne yakın 3 bölgede patlama meydana geldiğini kaydetti. Borussia Dortmund'un İspanyol futbolcusu Marc Barta kolundan yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.
Son olarak yapılan açıklamada, patlamada yaralanan Marc Bartra'nın sağ kolundan ameliyat olacağını açıklandı.
Borussia Dortmund CEO'sundan açıklama
Borussia Dortmund CEO'su, yaptığı açıklamada, "Patlamadan sonra bütün takım şok halindeydi" ifadesini kullandı.
Patlamanın yaşandığı yerde bir not bolundu
Reuters'ın haberine göre, patlamanın bulunduğu bölgede bir not bulunduğu ama Alman polisinin bulduğu nota ilişkin bir detay açıklanmadığı ifade edildi.
Alarm seviyesi yükseltilmişti
Almanya, Aralık ayında başkent Berlin'de bir Noel pazarında kamyonla düzenlenen ve 12 kişinin öldüğü saldırı sonrası alarm seviyesini yükseltmişti.
Daha önce 13 Kasım 2015'te düzenlenen Paris saldırıları sırasında Almanya-Fransa maçının oynandığı Stade de France da hedef alınmış, 4 gün sonra Hannover'de oynanacak olan Almanya-Hollanda hazırlık maçı ertelenmişti.
O dönem korku dolu anlar yaşayan Almanya milli takımında, Borussia Dortmund takımından bazı futbolcular da bulunuyordu.

Haberin Devamı