Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Dorukhan adım adım Udinese'ye!

Dorukhan adım adım Udinese'ye!

İtalya’dan Udinese ile Lazio 21 yaşındaki yıldız için uzun süredir girişimlerini sürdürüyordu ancak artık Dorukhan’ın Udinese’ye gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. Milli futbolcunun 10 milyon euroluk (63 milyon TL) bonservis ve sonraki satıştan pay karşılığında bir diğer siyah-beyazlı ekibin yolunu tutması an meselesi.

Dorukhan adım adım Udinese'ye!

Geçtiğimiz sezonun başında 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor’dan transfer edilen Dorukhan Toköz, siyah-beyazlılarda geçirdiği kısa süre içerisinde taraftarın sevgilisi olmuştu. 25 maçta 3 gol ve 4 asistlik performans sergileyen 21 yaşındaki ön libero, sadece 1 sezonda da adının birçok Avrupa kulübüyle anılmasını sağlamıştı. Son olarak da İtalya Serie A’dan Lazio ile Udinese, Milli futbolcunun peşinde olan isimler olarak yer aldı.

Yönetimin payı büyük

Lazio ve Udinese’nin Dorukhan için Beşiktaş Yönetimi’ne yaptığı ilk teklif 5 milyon euroydu. Ancak gerçekleştirilen sıkı pazarlıklar sonucunda iki kulübün yaptığı son teklif 7.5 milyon euroyu buldu. Görüşmelerin ardından ise Udinese, 10 milyon euro önererek bu transferde bir adım öne geçti.

Dorukhan’ın da siyah-beyazlı ekibe transfer olmasının an meselesi olduğu öğrenildi. Bu transfer gerçekleşirse Dorukhan, kulübüne inanılmaz bir para kazandırmış olacak. Sadece 800 bin TL yetiştirme bedeliyle Beşiktaş’a gelen genç futbolcu, 10 milyon euro (63 milyon TL) karşılığında Udinese’ye giderse takımına 80 katı kâr ettirecek.

Haberin Devamı

(Fanatik)