Gazete Vatan Logo
Galatasaray Drogba resitali

Drogba resitali

18’de Almeida’ya asist yapan Serdar, 60’ta da Drogba’nın golünden önce Bruma’ya ikram yaptı. 72’de Burak’ın pasında Tolga’yı avlayan Drogba, geceye damgasını vurdu.

Drogba resitali

İzninizle golle başlamak istiyorum.. Anlatmakla olmaz aslında, Serdar Kurtuluş’un kestiği Hugo Almeida’nın kafaya yükseldiği an..

Yavaş çekimde izler gibiydik golü, öyle estetik ama bir o kadar da çalışılmış.. Süzülerek kaleye yaklaş, uygun adama ver pası, bir isabetli kesme ve gol! (Dakika 18)

G.Saray'ın savunma dörtlüsü değil yanyana oynamak beraber oturup bir çay içmiş midir acaba? Sanmam. Bu dezavantaj Almeida’nın golünün şıklığını gölgelemesin ama G.Saray’da Fatih Terim’in ‘Yıkılmadık ayaktayız’ mesajı veren kadro seçimi açığı böyle vermiş oldu işte..

Golden önce belirsiz bir hal vardı sahada..Rahatsız eder insanı belirsizlikler..

G.Saray dağınıktı, Beşiktaş da maça tam ısınmamıştı.

Derbi böyle devam edemezdi, etmedi de zaten, iyi oldu.

Beşiktaş'ın sezona bir yarış arabası gibi başlaması, G.Saray’ın uğradığı Real Madrid hezimetinin moralsizliği derken maçın favorisi ev sahibi siyah-beyazlılardı tabii.

Ancakderbi bu, İstanbul’un havasına benzer.. ‘Ne, noluyo?’ demeden çarpar adamı..

Fatih hoca maça savunma ağırlıklı bir takımla çıksaydı, o zaman şoka girebilirdik. Ama ofansif kadrosuyla yine, yeniden- risk alan Fatih Terim, Biliç’in başta ellerini oğuşturmasına sebep olmuş olmalı.

İlk yarı sonlarına doğru Burak’la kaleyi yoklayan G.Saray, bu fırsatları harcadı. Bir yoklama yapsak Engin Baytar ve Drogba’nın nerede olduğunu bilen de çıkmazdı doğrusu!

Koy elini kalbine: Drogba! 2. yarı Engin’in yerine Bruma girdi. Sarı kırmızılılar toparlandı, maçın seyri değişti.
52. dakikada ısrarcı tavrını sürdüren Sneijder’in pası, Burak’ın vuruşu kaleci Muslera’ya takıldı.

Cimbom bastırmaya devam ederken Bruma-Drogba A.Ş. (Serdar-Tolga’nın yardımıyla) derbinin ikinci golünü tabelaya 59. dakikada yazdırdı: 1-1!

Peki Beşiktaş’a ne olmuştu? O basan ısıran takım neredeydi?

Drogba bu sorularla boğuşan Beşiktaş taraftarını bir kez daha üzdü, çünkü 72. dakikada Burak’ın pasına gelişine vurdu ve takımının ve kendisinin ikinci golünü atmış oldu: 2-1!

GÜVENLİK ZAAFI!

Beşiktaş uzaktan şutları denemeye başladı ama olmuyordu, Muhammed girdi, etkili olamadı. Emektar Sabri’yle nerdeyse 3. gol geliyordu. Uzatma anlarında Melo’nun Motta’yı biçmesiyle kırmızı kart çıktı, sonrası tufan!! Sahaya giren taraftar sebebiyle hakem maçı durdurdu. İnanılmaz güvenlik zaafı olan bu statta bir daha nasıl maç oynanır bilemiyorum!
FİNALDE Cimbom, futbol adına, nefis bir geri dönüşle galibiyete ulaştı..

Haberin Devamı