Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Dünya Kupaları'nı çaldılar!

Dünya Kupaları'nı çaldılar!

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde sergilenen kadınlar ve erkekler voleybol dünya şampiyonaları kupalarının çalındığı bildirildi

Dünya Kupaları'nı çaldılar!

Brezilya Voleybol Konfederasyonu, Copacabana plajında düzenlenen tanıtım etkinliğinde sergilenen kupaların bir kargo şirketi tarafından Sao Paulo'dan Rio de Janerio'ya nakledirken çalındığını duyurdu.

Brezilyalı yetkililer, altın olan Dünya Futbol Kupası'nın aksine voleybol kupalarının maddi değerinin olmadığını belirterek hırsızların kupaları bir an önce iade etmesini talep etti.

Kupalar, sergilenmelerinin ardından, 23 Ağustos-21 Eylül'de Polonya'da düzenlenecek Erkekler Voleybol Dünya Şampiyonası ve 23 Eylül-12 Ekim'de İtalya'da düzenlenecek Kadınlar Voleybol Dünya Şampiyonası'nın birincilerine verilmek üzere İsviçre'deki Uluslararası Voleybol Federasyonu'na (FVIB) geri verilecekti.

Erkek ve kadın voleybol takımları, temmuz itibarıyla dünya sıralamasında birinci olan Brezilya'da, 1983'te de 6 kilogram ağırlığında 18 ayar altın olan Dünya Futbol Kupası çalınmıştı.