Gazete Vatan Logo

Dünya Ralli Şampiyonası yeniden Türkiye'de!

Dünya Ralli Şampiyonası, 7 yıl sonra yeniden Türkiye’ye geliyor. Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Serkan Yazıcı, imzayı hafta sonu Barcelona’da attı

Dünya Ralli Şampiyonası yeniden Türkiye'de!

Ralli dünyasının yıldızları, 7 yıl aradan sonra yeniden Türkiye’de boy gösterecek. Hafta sonu Barcelona’da FIA yetkilileri ile görüşen Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Serkan Yazıcı, Türkiye Rallisi’ni 2017 Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) takvimine dahil edecek protokolü imzaladı.

Böylece en son 2010’da İstanbul’da düzenlenen WRC’nin, 7 yıl sonra Türkiye’ye geri dönmesinin önünde engel kalmadı. Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), geçen ay bir kısmını açıkladığı 2017 WRC taslak takviminde ilk 7 yarışa yer vermiş, geri kalan muhtemel 6-7 yarış arasında Polonya ve Çin ile birlikte Türkiye’yi de saymıştı.

Yeni takvim son halini, 30 Kasım’daki Dünya Motorsporları Konseyi’nde alacak. WRC macerası 2003 yılında başlayan

Türkiye, dördü üst üste olmak üzere 2010’a kadar toplam 6 kez WRC takviminin bir ayağına ev sahipliği yapmıştı. Yarış etapları Antalya ve Kemer civarında yapılırken, 2010’daki son yarış İstanbul’da organize edilmişti.

SÖZLEŞME İKİ YILLIK

TOSFED’in iki yıllık sözleşmeye imza attığı ve bu kez rallilerin eylül ayı içinde, Muğla ve civarında yapılmasının planlandığı öğrenildi. Böylece sezon başından bu yana WRC’yi yeniden getirmek için girişimlerde bulunan TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı, darbe girişimi sonrası ortaya çıkan zorluklara rağmen amacına ulaştı.

Haberin Devamı

Türkiye Rallisi’nin WRC takvimine girişine ilişkin resmi imza töreninin ise Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da katılımıyla Türkiye’de gerçekleştirilmesi bekleniyor.

(HT Spor)