Gazete Vatan Logo

Dünya Şampiyonası’na kalmak için devam

Mihriban OĞUZ, VATAN'a yazdı:

Dünya Şampiyonası’na kalmak için devam

BASKETBOL Kadınlar Şampiyonaları sürprizlere ne kadar açık olduklarını bir kez daha gösterdi. Rusya ve Sırbistan’ın elenmesinin yanında Yunanistan buldozer gibi devam ediyor. Herhalde Avrupa Şampiyonası öncesi çeyrek final rakibimizin Yunanistan olacağı söylense sevinebilirdik. Uzun, geniş, şutör ve yükselişe geçmeye çalışan Ruslar mı yoksa uzun zamandır Avrupa arenasında olamayan Yunanlar mı?

ANCAK turnuvayı izleyenler bu eşleşmenin kolay olmadığını görmüşlerdir. Potanın Perileri, Quanitra’nın pozisyonu dışında tüm mevkilerde kendilerinden iri oyuncularla eşleşti. Maça iyi başlayan Periler, Yunanistan’a direnç gösteremedi.

2. devreye enerjik ve motive giren rakibimiz farkı artırmaya başladı. Rakibin içerideki sertliğine cevap veremeyip, hücum organizasyonlarında da hatalar gelmeye başlayınca skorun farklı bir seviyeye gelmesi kaçınılmaz oldu.

DESTEĞİ SÜRDÜRMELİYİZ

40 dakika sonundaki skor takımlar arasındaki gerçek farkı yansıtmıyor. Bu Yunanistan kurgusunda ve temposunda ilerleyen, takımımız açısından alışık olduğumuz enerjilerinin sahaya yansımadığı bir maç oldu.

Haberin Devamı

ELBETTE bu turnuva buraya kadar değil. Madalya şansımız olmasa da önemli bir hedef için yola devam ediyoruz. 2018’de İspanya’da yapılacak Dünya Şampiyonası için turnuvanın ilk 6’sı içinde olmak gerekiyor.

AVRUPA’DAN katılım 5 takım olsa da ev sahibi İspanya’nın direkt gidecek olması ve yarı finale kalmasından dolayı bu

şampiyonanın 6.’sı da Dünya Şampiyonası’na katılım hakkı elde edecek. Cumartesi günkü maçı kazandığımız takdirde 2. kez Dünya Şampiyonası’nda yer almış olacağız. Tüm Türkiye Potanın Perilerini desteğe devam!